Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky z trouby

Křupavé bramboráky nemusí nutně znamenat mastné smažené jídlo, které není zrovna lehké pro naše trávení. Zkuste je projednou upéct v troubě. Možná, že se k tomuto způsobu úpravy budete rádi vracet.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andrinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 630 kJ /
867 kcal
Bílkoviny34,84 g
Tuky18,61 g
Vláknina25,05 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,46 g
Sůl8,42 g
Sacharidy129,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na jemno.
Slijeme přebytečnou vodu. Krok 2: Přidáme vejce, mouku, horké mléko, pepř, sůl, majoránku a česnek. Dobře promícháme. Krok 3: Na plech dáme silikonovou pečicí podložku, kterou potřeme olejem. Krok 4: Na plechu vytvoříme lžící asi 4 bramboráky. Krok 5: Pečeme do zlatova na 200 °C po dobu asi 20-30 minut. Během pečení otáčíme. Krok 6: Podáváme s kysanou smetanou, nebo s bílým jogurtem.

TIP: Jak připravit bramboráky

Zveřejněno 16. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJG5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJG5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Skvělý recept. Těsto jsem kladla na pečící papír přes velkou formičku zvonce ( na perníčky zbytečně veliká).
9 ks jsem pekla 25 minut.

prosim vas, muzete mi nekdo rict, jake mnozstvi tech surovin? chtela bych ctyri vetsi bramboraky... Kolik brambor, Kolik vejci?kolik mouky? co je to za recept bez udani mnozstvi surovin??? :-//:-// jsem zacatecnik, prominte...

Promiňte, nebudu hodnotit bramborák, jistě je skvělý, ale nedá mi to nepozastavit se nad rozmáhajícím se šíleným výrazem některých "češtinářů", že "...SE něco někam VLEZE"¡ Hrůza! 8-( Snad se někam VEJDE, nebo NEVEJDE, ne? Vlézt může někdo někam-( pokud se tam tedy vejde.) ;-) :-) Ach bože, co jen se to děje s češtinou?? To jste nechdili do školy??? :-(( :-//
Aglaia

Nějak se jim na ten plech nechtělo vlézt...:-)):-)):-))

Výborné,peču takto i květákové a řepové placky:-)

Také jsem vyzkoušela bramborák z trouby a byl krásně křupavoučký,moc nám chutnaly.

Při těchto plackách není potřeba papír mazat sádlem.Pokud do bram.těsta dáte trochu oleje.A pokud máte v troubě pečení nahoře i dole,není třeba placek obracet.Jak leju olej do těsta,tak dvakrát objedu hrnec s olejem.Je nádherně růžový a křupavý

Jiří: může být:-)

Udělám si je,ale papír potřu sádlem.

Udělám si je,ale papír potřu sádlem.

Bibinka: děkuji za vřelé přijetí:-)

Nadja:už jsem přidala:-8

Andrinka: doplň to obracení do receptu, tady to nikdo hledat nebude.

Mají nádhernou barvu;-):yes:

No jo vlastně.... během pečení jsem otáčela...:-*

Tématické fráze:
bramboraky v troubě, bramboracky pečené v troubě, bramborák v troubě, bramborák pečený v troubě na plechu, bramboráky z trouby, bramboráky pečené v troubě, bramborák na plech do trouby, bramborak z trouby, bramborák do trouby, bramborové placky v troubě, bramboraky do trouby, bramboráky v troubě na plechu, bramborové placky pečené v troubě, bramborák v troubě na plechu, bramborák pečený v troubě, recept bramboráky do trouby, bramboráky na pečícím papíru, bramboráky, recept bramboraky v troube, bramborové placky z trouby

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, sůl, pepř, majoránka, česnek, mléko

Přidat fotografie receptu