Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový knedlík

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 237 kJ /
1 252 kcal
Bílkoviny56,84 g
Tuky42,87 g
Vláknina39,68 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,64 g
Sacharidy143,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a podusíme asi 10 minut. Časť vody musí ostať, nevydusíme úplne. Krok 2: Rožky narežeme na kocky, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a prelisovaným cesnakom. Premiešame a vmiešame podusené huby aj so šťavou. Dobre premiešame. Krok 3: Hmotu dáme do sáčku na tlačenku alebo mikroténového sáčku a vytvarujeme valec (môžeme použiť aj alobal, ten ale dobre vymastíme olejom). Dobre utesníme. Krok 4: Valček varíme vo vode 20 – 30 minut, závisí od hrúbky valčeka (Ja som z uvedeného množstva urobila valčeky dv). Krok 5: Uvarené knedlíky vyberieme, narežeme na hrubšie plátky a teplé podávame s ohriatou kyslou kapustou.

Zveřejněno 16. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJNK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJNK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Ja pridavam jen pazitku a petrzelku. Po uvareni(ve vode),je preliji maslem a sypu parmezanem. Ten pridavam (trochu) i do testa. Tak nejak po tyrolsku. Tam se jim rika canederli( cte se "kanederli"). Kdyz se delaji pro slavnosti prilezitosti, vari se ve vyvaru a pote stale maslo a parmezan.

tejaja: ja som si na ligurček zvykla ťažko a viem, že sa nesmie s ním preháňať. Doslova som v detstve neznášala tekuté Maggi, otec si ho dával do všetkého. Preto som si aj k ligurčeku vypestovala averziu (tá vôňa!) a aj preto sa objavil u mňa nedávno a nedávam ho zďaleka do všetkého. Ale napr. do guláša, do bigosu, do kapustnice, do držkovej, fazuľovej s klobásou a pod., tam mi sadne.;-)

magdalenka: magduš, sú krásne tie mafinky, to je výborný nápad :yes:;-) Máš pravdu, je to efektné :yes: Medzi nami, pšššš..., ligurček nemám rada :-D:-D:-D

tejaja:ja s ligurčekom korením veľmi opatrne. Ak sa mi nechce spod snehu vyhrabať petržlenovú vňať, prihodím v zime sušený ligurček. Je fakt, že petržlenová vňať huby ešte viac prevonia. Ale ak dám petržlenovú vňať, nepridám ani majoránku. :-D ja mám také všelijaké chuťové zvyky a návyky...:-D
K tomuto rec. som pridávala foto hubových muffiniek - vtedy som robila so šampiňónmi. Robím rada pre návštevu, je to efektnejšie, ako keby som iba nakrájala.
http://www.toprecepty.cz/recept/218-houbovy-nakyp/

;-)zizala: petržlen áno, to by bolo super, nabudúce ho pridám :yes::-D

magdalenka: všetko okrem ligurčeka je aj v mojich knedlíkoch, huby tiež sú dusené na cibuli.;-) Liburček mi ku kyslej kapuste nepasuje, ale je to vec chuti :-D;-) Pečené v maffinkových formičkách museli mať pekný tvar, nie ?;-)

To by mi chutnalo. Já bych byla pro petrželku, ta není dominantní a k houbovým pokrmům se hodí výborně :-p

Robila som obdobu - gule, nie valčeky. Korenila som okrem majoránky aj ligurčekom, sušeným, myslím si, že sa dobre znášajú. Okrem toho čierne korenie a cesnak, huby som dusila na cibuli. Inokedy som piekla v muffinkových formičkách, lebo takéto hubové veci u nás chutia.
K hubovým knedlíkom som urobila cesnakovú omáčku, manžel to miluje.

spagetka: bylinky nie, má to mať výraznú hubovú chuť, je tam kyslá kapusta...bylinky používam veľmi často pestujem si ich, ale do toho nie...:-D;-) Ja viem, tvoj libeček...:-D:-D:-D

Já bych tam možná dala i nějaké bylinky. Ale je to zajímavá varianta :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
houbový knedlík, houbove knedliky, kanederli, o vo číně knedliky, tyrolské houbové knedlíky, recept na houbové knedlíky, liburček, houbový knedlík ke guláši recepty, knedlik houbovy videorecept, pečený houbový knedlíky, houbový guláš s knedlíkem, houbový ,knedlík, houbovy knedliky, hubové knedliky, recepty na houby, knedlíky houbové

Suroviny:
rohlík, houby lesní, vejce, česnek, pepř, sůl, majoránka, sádlo, cibule

Přidat fotografie receptu