Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 465 kJ /
5 847 kcal
Bílkoviny456,42 g
Tuky383,70 g
Vláknina14,92 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 1,63 g
Sůl3,90 g
Sacharidy112,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. varianta: Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze shora uvedených surovin, nejlépe přes noc. Krok 2: Druhý den vložíme maso s marinádou na plech. Posypeme hustě pokrájenou cibulí , lehce podlijeme vývarem a přiklopíme. Zpočátku dusíme maso na 180°C doměkka. Krok 3: Pak maso odklopíme, podlijeme pivem a dopečeme na 190-200 stupňů dozlatova. Podáváme s bramborovými špalíčky a špenátem. Krok 4: 2.varianta: Nebo můžeme maso od kostí odříznout, pokrájet a naložit do marinády a z kostí uvařit polévku. Podle každého.

Zveřejněno 18. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Jzv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Jzv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ivana79: aha, Iviu, prima, moc děkuji, až teď jsem to našla ,jsem ráda, že jsi vyzkoušela receptík a díky za krásné a šťavnaté fotky, jo dědové naši, jsem také ulítlá na jejich receptech;-):-K

Tak ti pridávam aj fotky a musím velice pochváliť:-p:yes:Môj 93-ročný dedko volakedy dávno robieval veľké rodinné oslavy a hostiny a robil aj tekéto mäso,ktoré som sa vždy snažila napodobniť a tento recept mi ho strašne pripomínal:-)Takže ukladám a ďakujem:-K:-K

Ivanka,už marinujem;-)Ale mám krkovičku...potom dám vedieť ako chutilo:-)

Krásný recept hned bych si dala Ivi, krásné foto :yes::yes::-p mám uloženo vyzkouším;-)

Díky, jsem ráda, že se Vám receptík líbil;-):-)

Za príma mňamku zaokrouhluji;-):-p:yes:

Mňam, tak to bych si dala z fleku;-):-p:-*:yes:

Aj mne sa to moc páči:yes:aj marináda aj ten špenát k tomu je zaujímavý:-pMusím uložiť a vyskúšať;-)

Hmm, to vypadá moc dobře!!:-p

To je bomba. Já moc rád ocásky. Zrovna mám z Globusu v mrazáku. Perfekt inspirace. +bodík 5

varilamyskakasicku:Ivi, ojojoj ocásky miluju, ale kde je vzít, takové lahůdky nevidět:-( Máš to moc pěkné, s tím špenátkem sladěné, prostě ňam:-pMáš 4.bod:yes:

Je to chutné Eli, pivko v tom dělá hodně;-):-p

Hezké, jistě chutné!!:yes::-p

Tématické fráze:
vepřové na medu, vepřový ocásek na medu, naloženy buček v medu a pivu, vepřové na pivu a medu, vepřové ocásky recept, vepřové na medu a zázvoru, vepřová žebra na černém pivu, pečené vepřové ocásky na černém pivě, vepřové ocasky, vepřovy ocasek na černém pivu, polévka z vepřových ocásků, recept na vepřové výpečky, pečení na medu a černém pivu, ocásek na medu, vepřové ocásky polévka, vepřový ocásek na na černém pivu, veprovy ocasek na na černém pivě, pečené vepřové ocásky v medu, praseci ocasky recepty, marinada prasečí ocásky

Suroviny:
ocas vepřový, koleno vepřové, česnek, med, omáčka sojová, paprika sušená sladká, zázvor čerstvý, olej, sůl, pepř, pečeně vepřová, cibule, pivo černé,

Přidat fotografie receptu