Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané tofu (á la Hermelín) - vegan

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amy.Stoker7

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu vyjmeme z obalu, opatrně podélně rozkrojíme, aby se nám hned celé nerozpadlo. Můžeme klidně ještě jednou rozpůlit, aby vznikly čtyři menší kusy. Každý kus posypeme trochou soli (nemusí být), jakýmkoliv kořením, případně potřeme chilli kořením nebo chilli pastou. Krok 2: Cibuli si nakrájíme na kolečka. Do sklenice si dáme nejdříve 2 kusy okořeněného tofu, posypeme cibulí a poté zbylé dva kusy, opět navrch cibuli a zalijeme olejem, aby bylo vše ponořené. Já navrch ještě zasypávám kořením, ať to má lepší chuť. Krok 3: Sklenici zavřeme a necháme cca dva týdny někde ve skrytém koutě lednice, ať nás to moc neláká, a když to vydržíme, čeká nás úžasná bašta :-)

Recept jsem okoukala na veganských stránkách níže uvedených. Trochu jsem si receptík upravila a můžu doporučit :-)

Zveřejněno 20. 3. 2013

Poznámka autora Amy.Stoker7

Takto připravený sýr bez sýru je veganský, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané tofu (á la Hermelín) - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjOr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané tofu (á la Hermelín) - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjOr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

No, trošku vám vemu iluze. Jelikož se jako siřdlo na srážení používá výhradně přírodní, je vyrobeno ze skořápek slepičích vajec. Takže tofu určitě není vegan.

Luxusní záležitost, obzvlášť když seženete dobré bylinkové tofu. Dělala jsem i pikantní variantu s paprikou a sušenými rajčaty. :yes:

zelda: v Kauflandu neuzené za dvacku, dnes jsem jej kupovala :-)

kde sezenu Tofu? vim,co to je a vim jak to vypada,ale nikdy jsem ho nekupovala....

Tohle je nápad za všechny prachy, tofu velmi dobře přijímá chuť koření a po dvou týdnech v oleji musí být famózní :yes::-K.

Vypadá to velmi dobře :-) K@atka: Myslím, že uzené tofu už má svou chuť, která by neladila s naložením. Z čistého tofu to dle mého názoru bude nejlepší :-)

Jejda, tak to vypadá přímo famózně! I když nejsem vegan ani vegetarián, sbíhají se mi všechny sliny v puse. Jen v lednici mám teď zrovna tofu uzené - dalo by se naložit i to, nebo nepřijme tolik chuti?

tak do toho pujdu urcite ;-) Jak dlouho by tofu melo byt nalozene?

Už mám naložený skoro 2. týden.. dneska jsem poprvé ochutnala a super, takže doporučuji všem, co jim chutnal klasický hermelín a z nějakého důvodu už ho nemůže nebo nechce. :)))
Pouze jsem přidala ještě česnek, bobkáč, nový koření a pepř, tak jak se dává do klasiky.

Tématické fráze:
naložené tofu, naložené tofu recept, jak naložit tofu, veganský hermelín, použití tofu, nakládné tofu recept, nakládané uzené, chilli tofu recepty, tofu nalozene, nalozene z tofu, tofu recepty pro vegany, vegan sýr recept, nakladaný hermrlin, naložený tofu, naložené tofu ala hermelín, naložený sýr tofu, kde sezenu tofu, nakládané uzené tofu, recept na naložené tofu, vegansky nakladany syr

Suroviny:
tofu, cibule, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, koření grilovací, olej, sůl,

Přidat fotografie receptu