Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš s chili

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sirotek

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 333 kJ /
1 753 kcal
Bílkoviny312,78 g
Tuky24,94 g
Vláknina23,49 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 1,87 g
Sůl4,82 g
Sacharidy47,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a nechám dusit. Krok 2: Mezitím připravím na větší pánev 5 cibulí, na jemno pokrájených, osmahnu dozlatova, přidám 1 sáček mletého kmínu, 1 sáček sladké papriky, promíchám, podliji 2 dl vody, přidám 10 kuliček jalovce, 2 polévkové lžíce brusinkového džemu, 8 lžic sladkého kečupu, dle chuti černý mletý pepř, toto vše na pánvi nechám zhruba 5 min přejít varem. Krok 3: Takto upravenou směs z pánve přeliji do hrnce na maso a společně vše dusím, pokud maso nezměkne, průběžně podlévám. Krok 4: Těsně před dokončením guláše přidám 1 střední feferonku, kterou zbavím semínek, pokrájenou na jemno a nechám ještě tak 5 min přejít varem. Krok 5: Dle potřeby můžeme guláš zahustit 4 lžícemi hladké mouky. Jako přílohu jsem udělala Karlovarský knedlík, ale záleží na každém, co má raději, s čerstvým chlebem to také nechutná špatně.

Zveřejněno 20. 3. 2013

Poznámka autorky sirotek

Je fakt pálivý - spíš pro chlapy:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s chili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DEpn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s chili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DEpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Drobek:Ježiš to jsem popleta;-)pišu chili,ale je tam ta dlouhá červená špičatá feferonka tu jsem tím myslela:-))děkuju za upozornění asi to poupravím,aby to každý pochopil:-)

Tak nevím, přečet jsem to několikrát a to chili nějak nevidím.
Ale jinak,jako guláš to hodnotím kladně. Jen kde je to chili? Kde se vzalo když se tam nedalo?

1974andrea:

To není tlačenka?
To je knedlík?
Zřejmě si musím pořídit nové brýle...

Guláš se považuje za maďarské národní jídlo.
Tam nikto guláš nezahusťuje.
Zajímá Vás guláš nebo mouka?

Pavel Novotný 21. 3. 2013 13:54
Když si tu kližku pokrájíte, jak chcete chodit?

Pokrájím kližku!
Mezitím připravím!

spagetka:Super:yes:,no kolínka u nás nejdou,leda tak špagety,ale ty zase na zcela jiný způsob:-))

1974andrea:No ani ten kmín není moc,ony se ty chutě snoubí......vážně je to mnam:-)

Gulášek dělám podobně a nyní mám v plánu udělat z líček. Kořeníme stejně, taky se mi ho zdá akorát, každý musí kořenit dle sebe. Muž si to ještě přiostří chlli kořením nebo tabascem. Kečup vynechávám, ale ta marmeláda je v tom pikantní.:-p:yes: Jako příloha u nás budou kolínka, neb se u nás k těmto jídlům jedí ve velkém ;-):-D

Já nejdřív myslela, že ten guláš je podáván s tlačenkou:-O, ale jsou to knedle:-D Kmínu bych tolik taky nedala, ale sáček papriky se mi nezdá moc, bývá to kolem 30g ;-)

x.XXX.x:No jsme s mužíčkem marod a byla chut na něco řízného...:-ptohle opravdu je,ale tak pokud si dáte kořeního dle své úvahy,nic nezkazíte si myslím,každý má ty chutový bunky jiný:-)):-)

karolína:Ne opravdu není,úplně v pohodě:-),sem to nepochopila já:-)vážně je to akorát,je mnamozní,ale asi bude pálit 2x:-))

karolína 20. 3. 2013 21:37
x.XXX.x: Přesně tak jsem to myslela, je toho moc:-K

sirotek: myslím (a myslím, že i Karolína to tak myslela), že toho koření je strašně moc! Dva celé sáčky? :-O:-O:-O

karolína:No nám to tak stačí a přichutit se dá vždycky:-)

karolína 20. 3. 2013 20:58
No tak nevím, na množství masa to koření nesedí:-//

Tématické fráze:
guláš zadělaný chlebem, jak zadelat gulas chlebem, chilli guláš, chiliguláš, hovězí chili, jak zadělat gulas, chilli guláš recept, guláš podle karolíny, hovězí na chili, chilli guláš recepty, zadělání guláše, recept hovezi chilli gulas, hovezi gulas s jalapenos, chili dort, rewcepty, zadělání guláše chlebem, zadelat gulas chlebem, hovězí líčka podle karolíny, gulas od karoliny, chili guláš z krku

Suroviny:
kližka hovězí, víno červené suché, masox, paprika čerstvá červená, cibule, kmín mletý, paprika sušená sladká, jalovec, džem brusinkový, kečup sladký, pepř mletý, feferonka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu