Beléšky/vdolky na plotně
Beléšky jsou milou vzpomínkou na kuchyni našich babiček. Tyto nadýchané placky z kynutého těsta se připravují přímo na plotně nebo pánvi a podávají se s marmeládou, tvarohem, povidly nebo jen tak posypaném cukrem. Jednoduché, voňavé a neodolatelně dobré.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 133 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,30 g |
Tuky | 46,60 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 477,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beléšky/vdolky na plotně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgQ5
Moje poznámka
Beléšky/vdolky na plotně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgQ5
Nejnovější recepty
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 6 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 20 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneky Pizza
jakub@V před 44 minutami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 48 minutami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 1 hodinou
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 2 hodinami
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 3 hodinami
Pomazánka Hermelínka
Marlen před 4 hodinami
Vepřové maso na jablkách
kloudakovi před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bonaher před 4 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 7 hodinami
Tématické fráze:
vdolky pečené na plotně,
beleše s mákem,
vdolky na sucho,
suché vdolky,
slovacke belese,
domáci beleše,
pečené béleše,
beléše,
vdolky na kamnech,
vdolky pečené na sucho,
vdolky na plotýnce,
slovácké beleše recept,
suchý vdolek,
vdolky na suchu,
beleše recept,
vdolky na tálu,
beleše na sucho,
jak udelat vdolky na sucho,
recept na béleše,
bramborové beleše
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
droždí,
sůl,
cukr moučkový,
mléko,
povidla švestková,
marmeláda hrušková,
marmeláda rybízová,
sádlo,
sůl
Komentáře (15)