Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba bez hnětení

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

olinka1988

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba tepelné úpravy: 80 min

80 min (80 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: menší bochník chleba

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 490 kJ /
2 746 kcal
Bílkoviny88,00 g
Tuky15,75 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy550,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba kyne 8-12 hodin, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Krok 2: Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme vodu. Vody přilijeme přiměřeně, raději si uděláme hustší těsto, lépe se s ním pracuje. Vznikne nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou. Krok 3: Po uplynulé době, po kterou nám těsto kynulo si ho vyndáme na pomoučněný vál a gumovou stěrkou nebo pomoučněnýma rukama roztáhneme na placku cca 2-4 cm tlustou. Pak necháme
15 minut odpočívat. Krok 4: Těsto přeložíme na třetiny "zvrchu a zespodu" a na třetiny "zleva a zprava". Necháme utěrkou zakryté odpočívat 30 minut. Krok 5: Poté ještě dalších 30 minut, ale to už si zapneme troubu na 230 °C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát skleněný pekáč, nebo jakoukoli uzavíratelnou mísu vhodnou do trouby (cca o objemu 2 l). Krok 6: Těsto pak přendáme do horkého pekáčku, můžeme zase nahoru něčím posypat. Pečeme 30 minut při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut.

Zveřejněno 23. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqZ6

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqZ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

migro: Doporučuji nenechat úplně vychladnout a dát si ještě teplou křupavou kůrku!

dnes upečeno, myslím že se povedl zatím chladne a přidala jsem fotku

katarinnka: email sice mám, ale zatím mi tento recept nepřišel. Takže děkuji autorce, že ho sem přidala.

Taky ho peču, ale urychlila jsem si postup. Udělám si nejdřív kvásek v hodně teplé vodě a do 2 hodin mi nakyne tak, jako mi dřív nakynul přes těch 8-12 hodin. Takže dobrota je mnohem dřív na stole :-)

Vybírám recept na nějaký chleba bez hnětení, tento se mi podle fotek líbí a je vyzkoušený, tak ho o víkendu upeču :-8:yes:

Ivča: :-// :-//
Myslim, že se tu opakuje spousta receptů, tak nevim, proč by tady těch chlebů taky nemohlo být víc.....

katarinnka: Souhlasím, navíc je tady i na Topreceptech.:no:

Právě jsem dopekla, jsem na něj zvědavá, místo 3 hrnků hladké jsem dala 2 hrnky hladké a 1 hrnek celozrnné mouky :-)

:-K:-K:-K Také jsem si dovolila přidat jednu fotku, neva?;-)

je výborný, posílám fotečku na řezu;-):-):yes:

rebeka: Nezakrojuj, rovnou ukroj čtvrtku:yes::-D:-D

Konečně jsem se k tomu dokopala a chlebík upekla.. jsem zvědavá, jaký bude, až zakrojím;-) posílám bodík a foto:-)

krásný chlebíček :yes::yes::-p

Ikdyž ho tady máme, přidávám bod, protože ten chleba je moje srdeční záležitost;-) a ten postup je přece jen malinko jiný;-)

bodik jsem uz dala,chlebik se mi libi...ja dekuji:-K:yes:

katarinnka 23. 3. 2013 19:01
tak tenhle chleba je sice úžasnej, ale už dva roky koluje mailem... asi by mě nenapadlo se jím pak chlubit...

katarinnka 23. 3. 2013 17:51
tak tenhle chleba je sice úžasnej, ale už dva roky koluje mailem... asi by mě nenapadlo se jím pak chlubit...

katarinnka 23. 3. 2013 17:44
tak tenhle chleba je sice úžasnej, ale už dva roky koluje mailem... asi by mě nenapadlo se jím pak chlubit...

Chleba je výborný a nedá velkou práci,já dávám 2 hrnky hladké a1 hrnek celozrnné pšeničné mouky.

Chleba je sice skoro stejný jako ty co tu už jsou, ale to překládání je přece jen navíc;-):yes:

Hmm, vyhledávač nic:-?:-?

Tématické fráze:
chleba bez hnětení, chléb bez hnětění postup, chléb bez hnětení, překládání chleba, chleba bez hnětení recept, bezlepkový chléb bez hnětení, celozrnný chléb bez hnětení, recept na chleba bez hnětení, prekladany chleb, chleba bez bez hnětení, prekladany chleba, bezlepkový chleba bez hnětení, celozrnný chleba bez hnětení, chleb bez bez hnětení, domácí chléb recept bez hnětení, recept na chleba, chléb bez hnětení recept, recept chleb bez hnětení, recept na chléb bez hnětení, recept chleba bez hnětení

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, sůl, kmín drcený, cibulka, česnek, bylinky, semínka sezamová, škvarky, voda

Přidat fotografie receptu