Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 38

38

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 395 kJ /
2 246 kcal
Bílkoviny31,84 g
Tuky167,40 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy146,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na hrnec s mírně vroucí vodou položte teplovzdornou (ne nerezovou mísu) mísu s 200 g čokolády. Přisypte 20 g třtinového cukru a nechte pozvolna rozpustit. Krok 2: Přidejte 70 g másla a vymíchejte, až se spojí s čokoládou do hladké směsi. Nakonec přilijte 6 lžic smetany a odstavte z plotýnky. Přimíchejte 2 lžíce ořechového likéru. Krok 3: Nakonec vše dochuťte 1 lžící oleje z vlašských ořechů. Nechte mírně vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do mrazničky asi tak na hodinu ztuhnout. Zatímco hmota chladne, připravte si mandle. Krok 4: Zapněte troubu na 180°C. Mandle oloupejte podle tohoto postupu (http://www.foodstyle.cz/products/kokosove-kulicky-s-prazenou-mandli/) a osušte papírovou utěrkou. Krok 5: Smíchejte je s 1 lžičkou oleje z vlašských ořechů a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte je do trouby asi tak na 10 minut a v průběhu pečení je několikrát promíchejte, aby se opekly rovnoměrně. Krok 6: Zlatavé a voňavé mandle přesuňte na tácek vyložený ubrouskem a nechte zcela vychladnout. Krok 7: Jakmile je čokoládová hmota v mrazničce dostatečně tuhá, vytvarujte z ní, vždy kolem jedné mandle, v dlaních přibližné kuličky (lanýže se teplem rukou velmi rychle rozpouštějí, takže se s nimi dost těžko pracuje), které přesuňte na nepřilnavou podložku (třeba pečicí papír či potravinovou fólii). Krok 8: Čokoládové hrudky uložte tak na 10 minut do ledničky. Jakmile ztuhnou, rychle z nich v dlaních vytvarujte pravidelnější kuličky (pamatujte, že mírně nepravidelné tvary k lanýžům prostě patří). Krok 9: Nakonec lanýže obalte v tenké vrstvě mleté skořice. Nejlépe to jde pomocí ubrousku tak, že do něj nasypete trošku skořice a lanýž budete pomalu koulet zvedáním jednotlivých rohů. Krok 10: Opět uložte do ledničky ztuhnout. Podávejte nejlépe v papírových košíčcích k odpolední kávě nebo čaji.

Zveřejněno 23. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostuo najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/orechovo-mandlove...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wy9w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Upgrade čokoládových lanýžů" Ořechovo-mandlové lanýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wy9w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

lukáš je gay 16. 12. 2013 13:20
ghdf

naty chce standu 16. 12. 2013 13:04
_DDDDDDDDD

Danca: Do prčic! To mi uteklo - jasně, patří dovnitř, hmota se ukoulí kolem nich. Pardon, opravím a díky za upozornění :-8

Možná hloupý dotaz, ale: ty mandle patří dovnitř lanýžů??:-8

Tématické fráze:
lanyže, čokoladové lanyže, lanyz, recept na lynýže, kokosové lanýže, lanýže s mandlemi, čokoládové lanýže recept, cokoladovy lanyz, čokoladové lanyže recet, lanýže recept, cukrovi lanyže, lanyže cukrovi, čokoladove hrudky, ořechovo mandlové, čokoláda s ořechovou směsí, čokoládové lanýže se skořicí, recepty radka kašpárka čokoladove lanyže, čokoládové lanýže recept kašpárek, ořechové kuličky pečené, čokoládové lanýže s mandlemi

Suroviny:
čokoláda, cukr třtinový, máslo, smetana, likér ořechový, ořechy vlašské, mandle, skořice

Přidat fotografie receptu