Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak s rozinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie751 kJ /
179 kcal
Bílkoviny0,16 g
Tuky0,40 g
Vláknina0,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky přes noc namočíme do griotky. Krok 2: Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je. Krok 3: Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a necháme cca 15 minut probublávat. Krok 4: Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti. Krok 5: Pokud je omáčka řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem másla. Krok 6: Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem. Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé strany. Samozřejmě podle výšky masa. Krok 7: Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.

TIP: Časté chyby při přípravě steaků

Zveřejněno 23. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Musím ještě dodat, že rozinky v tomto stavu mi chutnají velice, přestože jejich konzistenci v pevné stavu a v moučnících nevyhledávám :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s rozinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDY9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s rozinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDY9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-):yes:

luxusní:yes::-D k této nádheře není co dodat;-)

:-O:-O To nemá chybu , úžasné vše :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Nádherný kus masa s krásnou fotkou:-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova:Aničko, tady záleží hlavně na výběru masa, musí to být vhodný mladý kus a odleželé maso. Jinak úprava je už jednoduchá, určitě to někdy vyzkoušej a neboj se toho;-)

Andri,tak o tomto si můžeme u nás tak akorát nechat zdát;-)Steaky fakt neumím:-OAle pozvat bych se nechala:-*Máš to celé parádní:-p:yes::-K

Krásný recept. Ještě tak sehnat to dobré masíčko. Letí bodík:-p;-)

1974andrea:šikula s fantáziou...:yes:

:yes::yes::-K

Eliza:Dělám podobně švestkovou, tak jsem zkusila rozinkovou;-)

Tak to je hodně zajímavé a já bych moc ráda ochutnala... To tě jen tak napadlo?:-O:yes::yes:

Výborná volba masa znamená skvělý výsledek na talíři a to celé završeno krásnou "žravou" fotkou;-);-);-)

Tématické fráze:
omáčky ke steaku, recept steaková omáčka, steak marinovaný v griotce, hovězí roštěná recept, omáčky k steak, chuck tender steak, hrozinková omáčka, omáčka ke steaku, steaková omáčka, hovězí nízký roštěnec recepty, steaková omáčka recept, omáčka ke steakum, omáčka na steak recept, rozinkova omacka vyborna, rozinkova omacka vyborna, rozinkova omacka k masu, hrozinková omáčkou, pečené kuře s rozinkovou omáčkou, hovězí steak chuck tender, steaky recepty

Suroviny:
steak hovězí, sůl mořská, pepř, rozinky, balsamico, omáčka worcesterová, griotka, sůl, tymián, máslo, voda

Přidat fotografie receptu