Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová roláda s jahodovou šlehačkou

Tento lahodný zákusek spojuje vláčný kakaový piškot s jemnou a svěží jahodovou šlehačkou, která dodává roládě nejen chuť, ale zaujme i kombinací barev. Je to ideální dezert pro zvláštní příležitosti nebo sladkou tečku na konci rodinného oběda.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hod. tuhnutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hod. tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 863 kJ /
2 835 kcal
Bílkoviny72,80 g
Tuky120,20 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 608 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy359,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Celá vejce s cukrem vyšleháme nad parou do nadýchané pěny. Šleháme asi 5 minut, dbáme při tom na to, aby se nádoba, ve které hmotu šleháme, nedotýkala vodní hladiny. Počítejte s tím, že hmota hodně zvětší svůj objem. Poté odstavíme. Krok 3: Mouku, kakaový a kypřící prášek 2x prosejeme a po částech stěrkou nebo vařečkou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Ta nám klesne asi na polovinu nabytého objemu. Krok 4: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme (horní + spodní ohřev), asi 8 minut. Respektujeme svoji troubu i zkušenost. Krok 5: Upečený plát zlehýnka poprášíme hladkou moukou, přiložíme čistý papír na pečení a obrátíme. Teď máme původní pečicí papír nahoře, a ten opatrně odstraníme. Na mřížce necháme zcela vychladnout bez rolování. Krok 6: 50 g jahod rozmačkáme s cukrem, promixujeme tyčovým mixérem a přes jemné sítko propasírujeme. Šlehačku vyšleháme dotuha a přidáme jahodové pyré. Promícháme nebo ještě krátce vyšleháme. Krok 7: Zbytek jahod (50 g) pokrájíme nadrobno. Vychladlý plát natřeme jahodovou šlehačkou a zasypeme jahodami. Plát těsta svineme, jde to dobře. Případné zbytky mouky očistíme štětečkem, ale mouka, pokud jí tam na poprášení nedáte hodně, opravdu cítit není. Krok 8: Pocukrujeme, dozdobíme jahodami, můžeme pocákat čokoládou. Jak kdo má rád. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu ztuhnout.

TIP: Co přidat do šlehačky, aby ztuhla

Zveřejněno 24. 3. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Tradiční recepty cz.

Myslela jsem, že šlehačka bude růžovější. Tak, jako na originálním receptu. Nestalo se tak. Možná je to jahodami, možná tím, že tam ONI :-)) přidali potravinářské barvivo. Ač vizuálně nic moc, chuťově je to jahodové, nepřeslazené a .... víte co? Upečte, a přesvědčte se sami. Dobrou, jahůdkovou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda s jahodovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK8Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda s jahodovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK8Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Je to krasne na fotce delala jsem vcera vubec mi nepovedlo moc ani slehacka korpus no des ;-(;-(;-(

Vyzkoušená a velice rychle snědená, byla báječná:-p:-D

venca houbeles 27. 3. 2013 13:38
těch rolád tady je na mraky a každá je tu originál, nebo jde o soutěž fotek, nebo o soutěž je svých známých - známým:-?

no vidím, že jsi měla velmi úžasný slaďoučký víkend:yes::-D s velkou chutí bych ochutnala:-p

rebeka::-D

magdalenka: já, a hvězda:-O:-? to vůbec ne.. od toho jsou tu jiní;-) já jsem jenom mlsná:-8:-D;-) ale neboj nic.. vezmu kulovnici, a vyrazím na medvěda:-S:-D:-D no, možná budou stačit brýle:-8:-D:-D:-D

rebeka: A ty si tu dnes za hviezdu... kam sa hrabem s medveďom?:-D

1974andrea::-D:-D baví, baví.. jinak bych to nedělala:-D:-D;-) díky moc:-K:-)

Zapomněla jsem ti to pochválit, nádhera:yes::-K

Že tě to pořád baví:-// Takhle nás trápit takovýma dobrotama:-S Nevíš, že máme hubnout do plavek?:-D

ivulinka: vem Kabát.. a vyraž:-D:-D;-)

Rebi, kdypak se mohu stavit na ochutnávku?
:-D:-D:-D:yes:

rebeka::-D:-D:-)):-K

BILKOVAI: hele.. nech toho.. ty mě zase uvádíš do extáze s těma svýma chlebíčkama nádhernýma:-S:-8:-K:yes:;-)

Petra: to, co je vidět na již smotané roládě, není mouka, ale cukr;-) ne, cítit není.. popravdě.. dělala jsem doposud, jak píšeš.. buď jsem poprášila cukrem nebo dala vlhkou utěrku, ale je fakt, že to bylo vlhčí, nebo jak to nazvat.. já tu mouku, přesně jak píšeš, oprášila štětečkem.. díky za zájem, dopíšu to do receptu:-K

Tématické fráze:
kakaová roláda se šlehačkou, kakaova roláda, rolada se šlehačkou, jahodova rolada, roláda se šlehačkou a jahodami, kakaova rolada s jahodami, rolada s jahodami a slehackou, roláda kakaova, recept na kakaovou roládu se šlehačkou, kakaová šlehačková roláda, šlehačková kakaová roláda, nadýchaná kakaová roláda, kakaova roláda se šlehačkou a jahodami, šlehačková roláda, šlehačková roláda s moukou, rolada s jahodami, kakaová rolada s moukou, kaková roláda, kakaová jahodová roláda, kaková roláda se šlehačkou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kakao, prášek do pečiva, jahody, cukr moučkový, smetana ke šlehání, jahody, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu