Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Lahůdka nejen k vínu" Plněné švestky ve slaninovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 129 kJ /
1 226 kcal
Bílkoviny51,50 g
Tuky55,00 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,21 g
Sůl3,00 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypeckované švestky naskládejte do misky, zalijte portským vínem a nechte marinovat minimálně přes noc (lépe však 2-3 dny). Krok 2: Čedar si nakrájejte na menší hranolky, podle velikosti švestek. Krok 3: Kousky sýra pak jednoduše zasuňte do otvoru namísto pecky. Naplno rozehřejte gril v troubě. Krok 4: Poté švestku zaviňte do plátku anglické slaniny (tak, abyste zakryly otvor po pecce – jinak by vám vytekl sýr) a zajistěte párátkem. Krok 5: Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte na cca 12 minut do trouby. Krok 6: Podávejte nejlépe teplé, ale pochutnáte si i na vychladlých.

Zveřejněno 24. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/plnene-svestky-ve...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Lahůdka nejen k vínu" Plněné švestky ve slaninovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZG6v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Lahůdka nejen k vínu" Plněné švestky ve slaninovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZG6v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Děláme na grilu, nicméně bez sýra - zdá se mi tam nadbytečný.

danielle72: Bojím se, že to je moc měkký sýr. Asi by vytekl...? Ale třeba kdyby se to obalilo do slaniny dvojitě, tak by to šlo.

Katko, jaké by to bylo s blaťáckým zlatem, co myslíš? Díky za odpověď ;-)

Jana Remkova: vrchní pakosta :-D:-D:-D Normálně se to dá sehnat - tedy sekt (bohemka) určitě ;-) My to máme normálně v casinu na baru...

A hele, v tescu to mají http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product... :-)

x.XXX.x: Pakosta??:-D:-D:-D:-D Já jsem si tady fakt nevšimla, ale mrknu se. Normálně se na to nezaměřuji..nějaké víno..regál s vínem mne nějak neláká. Mám doma bílý Tramín z Jižní Moravy a tak nic jiného nekupuji, ale díky, fakt se podívám.

Danca: Ty jsi to fakt vymyslela!!:-O:-O. Jdu zaklepat na sousedy!:-D:-D:-D:-D:-D

To jsem ale Pakosta - samozřejmě po 0,2 l :-D

Jana Remkova: v obchodě se prodávají lahvičky po 0,2 dcl ;-)

Jana Remková: jak "nevím, jak to mám udělat"??? Zkrátka uvař z celé láhve - pro všechny sousedy, Jani!:-D

Já už jsem to někde viděla a moc se mi to líbilo.:yes: S tím portským to je fakt. I tak je to dost kvalitní víno za 200kč. Já mám recept na kotlety na šampaňském. Vůbec nevím, jak to mám udělat, recept je zajímavý, ale šampaňské nemám ráda a kvůl 1 dcl se mi nechce vylívat zbytek:-))

Valéria K. 24. 3. 2013 22:49
My to kupujeme už hotové, chutnejšie je to s datlami (nie slivky).
Balenie (10 datlí) cca 6 EUR.
Slivky sú trochu lacnejšie.
Spôsob prípravy je smaženie na pánvici 2-3 min. Treba podávať teplé až temer horúce (čerstvo pripravené) a s použitím špáradla.

odmyslitel 24. 3. 2013 21:35
Méňe zde - znamená více Katko. Jinak jsi šikovná: :yes:

Super předkrm, ať už jsou švestičky namočené v čemkoliv, například ve slivovici nebo v rakiji. Se sýrem neznám, dávám mandličku, budu to muset vyzkoušet. :yes:

myšlenka: Máte pochopitelně pravdu, je to jen víno "portského stylu", láhev asi za 200,-. Ale já nějak neměla srdce nakládat švestky do originál porta (doma mám jen bílé, kterému se skoro vyká - je mu 13 let)...:-8

myšlenka 24. 3. 2013 19:00
Moc pěkné! :yes: Nechci být za rýpala, nicméně, to, co je na fotce, není Portské. . . ;-)

Tématické fráze:
susene svestky se slaninou, švestky se slaninou, plněné švestky, co podavat k vinu, švestky ve slanině, co k portskému vínu, plněné susené švestky, plněné švestky se slaninou, marinované švestky v anglické slanině, předkrm švestka se slaninou, svestka se slaninou, marinované švestky se slaninou, jak nakladat švestky na slivovici, predkrm svestky, švestky plněné sýrem, grilované švestky se slaninou, co se da udelat se svestek, co k portskemu, suseny svestky se slaninou, sušené švestky plněné

Suroviny:
švestky sušené, sýr chedar, víno portské, slanina anglická

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu