Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunko sýrová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Greneia Greneia

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: do snězení

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 419 kJ /
578 kcal
Bílkoviny59,86 g
Tuky34,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 2,06 g
Sůl4,92 g
Sacharidy7,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dejte vařit vejce na tvrdo (dám do studené vody a vařím 5 minut). Mezitím si naskládejte na sebe šunku a krájejte na dlouhé proužky, to samé udělejte i s tvrdým sýrem. Krok 2: Tavený sýr nakrájejte na co nejmenší kousky, cibulku velmi na drobno, případně místo cibulky nakládané papričky, nechte velmi dobře okapat. Uvařená vejce rozkrájejte také na drobno. Krok 3: Všechno nyní dejte do mísy, přidejte oba pytlíčky majonézy a tatarky (bez pytlíčků), hořčici, nakonec cibulku (nebo papričku) a všechno pečlivě promíchejte. Krok 4: Podáváme na rohlíku, jako jednohubky, případně na chlebíčkách nebo i na běžném pečivu. Jako přílohu použijte rajčátka, papričky nebo můžete i nazdobit třeba kouskem petrželky, či tam dát kolečko pórku.

Zveřejněno 24. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunko sýrová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vx2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunko sýrová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Gazpacho: nevím, je to deset let starý recept... dnes bych připravovala jinak, nicméně díky za komentář. 🙂

Mňa prekvapilo 5 minút na uvarenie vajca na tvrdo.
Možno na prepeličie vajce by to mohlo byť viac-menej dosť,
ale na slepačie podľa kuchárov-profesionálov 10-12 minút.
Neviem si predstaviť majonézu v pytlíčku. Zrejme k Vám ešte
nedošli predpisy Európskej únie o balení...

Děkuji za komenty, i ty negativní (ty jsou mnohdy ale zbytečné :-/). Jani, já ji teda taky moc nepoužívám, ale řekla jsem si, že vyzkouším pomazánku z obou, my jsme tak na rybí pomazánky, atd.. tentokráte byla změna. :) :-K

Jituš, já ji právě dělala holkám a byly nadšené, pravdou je, že ti naši caparti žádné dietky nepotřebují :-8 :-))

PS: děkuji za bodíky :-8

pomazánka je super:-p i holce chutnala a proto ukládám do oblíbených a posílám kladné bodíky

Hanka: Tak si to udělej s jogurtem a budeš to mít dietní-netučné. Naprosto zbytečný komentář, který autorku odradí sem chodit.

:yes: Taky dělám podobnou pomazánku , šunku a sýr koupím vcelku a nastrouhám - přijde mi to jednodušší, část majonézy nebo tatarky lze nahradit bílým jogurtem - komu by se to zdálo moc tučné :-D Ještě tam přistrouhávám kyselou okurku :yes:

je to zbytečně tučné:no:

Osobně majonézu téměř nepoužívám, ale jinak taky dávám přednost pytlíkové majonéze i tatarce. Normální recept na pomazánku a není třeba zbytečných slov a ironie, Andreo U

Andrea U. 25. 3. 2013 08:06
Mne sa na recepte páči iba "prosím, vejce před krájením oloupejte" a "pytlíčky majonézy a tatarky (bez pytlíčků)".
Recept sám osebe nie je nič moc.
:-):-//

Anna Zemánková 24. 3. 2013 23:50
GreneiaVůbec jsem to nemyslela špatně ale už jsem si všimla že zde se kritika nebere tady je každý dokonalý nechtěla jsem se nikoho dotknout a jak píšete trochu humoru neškodí to je pravda a za nevhodné slovo jsem se omluvila ale vy jste zřejmně dokonalá a nikdy vám písmenko navypadlo přeji mnoho dalšího smyslu pro humor a kritiku:-):-K:-K:yes:

...hezký receptík...(jo a taky kupuju "pytlíkovky" ;-)majonézy")...posílám bodík a zítra udělám...:-)

...hezký receptík...(jo a taky kupuju "pytlíkovky" ;-)majonézy")...posílám bodík a zítra udělám...:-)

No vidíte a já beru v pytlíčcích majonézu a tatarku nejraději, protože mi přijde nejchutnější, Helmans nemám ráda, protože je řídká, a tekoucí, nikdo Vám nekáže, abyste nutně použila v pytlíčcích, to je každého věc. A btw., trochu vtipu do receptu neuškodí, nemusíte kolem sebe kopat negativní slůvka. :-8 :-D

Edit// uf ;-(, už jsem se lekla, že tam mám takový fuj překlep, já vajíčka nelupu, Vy ano? :yes:

Anna Zemánková 24. 3. 2013 23:23
Recept je to pěkný alenezlobte se na mně psát že vajíčka před krájením olupat majonézu bez pytlíčků/mimochodem tato majonéza je pěkně hnusná omlouvám se za slovo ale ja to tak/ mipříde trochu :-(:-):-)www,toprecepty.cz

Tématické fráze:
sýrová pomazánka recept, pomazánka ze šunky, sunko syrova pomazanka, recepty na pomazánky, sýrová pomazánka, sýrová pomázánka se šunkou, pomazanka sunka syr, jak nazdobit jednohubky, pomazánka sýrová, pomazánka ze sýru a šunky, pomazánka se šunkou, sunkosyrova pomazanka, pomazánka ze šunkou, šunkosyrova pomazánka recept, nejchutnejsi pomazánky, pomazánka z šunky, pomazánka se šunkou a sýrem, sunkovo syrova pomazanka, recept na vaječno-sýrovou pomazánku, pomazanky syrova se salamem a feferonkou

Suroviny:
sýr eidam plátkový, šunka, sýr tavený, vejce, majonéza, tatarská omáčka, hořčice, cibulka

Přidat fotografie receptu