Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné vinné listy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 703 kJ /
1 841 kcal
Bílkoviny85,52 g
Tuky12,86 g
Vláknina99,08 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy296,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vinným listům odstraníme stopky a postupně je vkládáme do vroucí osolené vody. Když změní barvu na hnědozelenou, což trvá tak půl minutky, listy vyjmeme a necháme na sítu okapat a vychladnout. Krok 2: Syrovou ryzí několikrát propláchneme horkou vodou a smícháme s mletým masem, novým kořením, skořicí, pepřem a soli. Krok 3: Jednotlivé vinné listy otočíme lesklou stranou na podložku, poklademe trochou rýžové nádivky (u širší strany, kde byla stopka - viz. foto), okraje přeložíme
a stočíme do ruličky (viz. foto). Nádivky nedáváme příliš velkou vrstvu, ryze by se neuvařila. Krok 4: Takto zabalené ruličky skládáme ve vrstvách do hrnce s vyšším okrajem, přičemž jednotlivé vrstvy proložíme na kolečka nakrájenými rajčaty. Krok 5: Celé zatížíme několika vidličkami, zalijeme vývarem (lehce nad úroveň závitků) a pod pokličkou (na mírném ohni) vaříme 1 hodinu. Podle potřeby dále lehce podléváme vývarem. Krok 6: Podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a kopečkem zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Zveřejněno 25. 3. 2013

Poznámka autorky aisha

Na dno hrnce je mozne polozit kousky jehneciho masa, a pak teprve vrstvit jednotlive zavitky. Stejne tak v nadivce muzeme mlete hovezi maso nahradit jehnecim.

Listy revy doporucuji vybirat jemnejsi, ne prilis tvrde.

Zavitky je mozne uchovat v mraznicce ( syrove i varene).

K zavitkum se skvele hodi arabsky salat Tabouleh.http://www.toprecepty.cz/recept/31134-hrnickovy-sa...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné vinné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgRW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné vinné listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgRW

Marie

Komentáře (14)

:yes::-K krása... Plněné listy miluju, naučila mě to moje řecká tchýně, tam se dělají běžně. Hlavně teď, když je období půstu, tak jsou oblíbené plněné jenom rýží :-)

:yes::yes:

Anna Kocikova: Napodobne..;-);-)..dekuji..:-K

Marti,Tvé receptíky jsou krásně"vychytané";-)Mám je ráda:-KTahle dobrota s fajn napsaným postupem se mi moc líbí:-p:yes:

Jana Remkova: U nas prave zacala jejich doba..;-)..diky Jani

medmic: budu se tesit na vyzkouseni..:-K:-K..diky

Kde jen teď vzít vinné listy, že jo?? Ale jako vždy od tebe nádherný recept.:yes:

Přidáno k oblíbeným :) Teď už jen počkat jak dorostou ty vinné listy :-K

Jitkas: To je pravda, jsou lehce navinule. Kysele jsou podle listu, nekdy vice, nekdy mene. Kyselost se varem snizi. Kdo rad vice kysele, muze si hotove zavitky pokapat citronovou stavou. Dekuji za pochvalu..:-K:-K

suslajda: Diky moc, urcite vyzkousej, jsou moc dobre..:yes:;-) Sice trochu pracnejsi, ale vyplati se to.

Tvoje recepty mám ráda, počkám až budou na zahradě vinné listy a vyzkouším:yes::yes:

Chtela bych dodat, ze prave vinne listy masu a ryzi dodaji tzv. navinulou chut, skoro do kysela.Je to opravdu dobrota. Kdyz mate moznost, urcite pouzijte listy cerstve. Nejlepsi jsou ty jeste svetle zelene. Aisha, krasne je mas!

Moc dekuji..:-K:-K. U nas se nalozene listy revy prodavaji bezne. Osobne davam prednost cerstvym, daji se i zamrazit, a pak kdykoli pouzit.

magdalenka: U nas se plni jeste nadivkou bez masa. Potom se do ryze pridava hladkolista petrzelka, drobne pokrajena rajcata a mata. Dekuji..:-K:-K

Před mnoha lety byly v obchodech k dostání vinné listy v konzervě - byla to náramná pochoutka :-p. Tvoje vypadají moc pěkně ;-):yes:

V Nemecku som si plnené vinné listy kupovala v tureckom stánku, tipujem, že boli s takouto plnkou. Alebo sa používajú aj iné "nádivky"? Tvoje recepty milujem!:yes:

Tématické fráze:
závitky z vinných listů, recke vinne listy, vinnýlist, závitky ve vinném listů, vinne listy s ryzi, viny list, maso ve vinném listu, vinny list plněný ryzi, mleté plněné vinný list, zabalený vinný listy, závitky ve vinných listech, mleté maso ve vinném listu, vinný list s rýží, recepty z vinných listů, recept navinné listy plněné masem, zabitky z vinnych listu, zavitky s vinnym listy, viné listy, maso zabalené ve vinném listů, duseny vinný list

Suroviny:
listy vinné, maso hovězí mleté, rýže, koření nové koření mleté, skořice mletá, sůl, pepř, rajče, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu