Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná holoubátka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ynuahs Ynuahs

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 817 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny25,41 g
Tuky99,30 g
Vláknina6,29 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 2,11 g
Sůl5,16 g
Sacharidy36,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete :-) ( třeba mísa ), dáme najemno nakrájenou cibuli ( můžete dát i červenou, kvůli barvičkám ), na kostky nakrájené pečivo, přidáme mléko, vejce,osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Do základu nádivky můžete pro barevnost a chuť přidat najemno nakrájené vnitřnosti, jarní cibulku, petržel aj. Krok 2: Směs promícháme. Krok 3: Holoubátka opláchneme, osolíme, naplníme připravenou směsí. Krok 4: Přes křidélka poklademe plátky slaniny, aby se nám nepřipalovala. Klademe do pekáče na máslo, slaninou dospod. Krok 5: Nakonec holoubata posypeme kmínem. Podlijeme vývarem ( nebo vodou ) a dáme péci do předehřáté trouby cca na 180°C 60 minut. Krok 6: Během pečení otočíme a podléváme.Můžeme podávát se zelím, knedlíkem či jen s bramborem.

Zveřejněno 26. 3. 2013

Poznámka autorky Ynuahs

Maso je jemné a výtečné

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná holoubátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXDB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná holoubátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXDB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

eliss: Děkuji za fotečky :-) Taky krásná holoubátka :yes:

Holoubátka dostáváme od známého, je to naše oblíbená dobrůtka.Dávám bodík a dovoluji si přidat fotku.:yes:

Holoubátka nám dodává pořítel rodiny. Jinak také nevím, kde bych je sháněla :-)

:yes: Holoubata pamatuju z dětství, na statku u tety. BYla to dobrota. Dnes nevím kde bych je sháněla , ale bodík posílám :yes::yes:

Je pravda, že dohromady je nádivky víc, jak masa :-D, ale i přesto je to změna :-) Jinak všem děkuji.

Ynuahs, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
Holoubátka jsem nikdy neměla tu čest ochutnat-škoda;-), ale dávám ti 2.vstupní bod:yes:

My prý mívali holoubátka, když jsem byla prcek, ale na tu chuť se už vůbec nepamatuju a od té doby jsem neměla možnost ochutnat, ani snad v restauraci, jsem je v nabídce neviděla. Ale prý jsou dobrá :-p:yes:

no mňam :yes::-D už jsme holoubata neměli hodně dlouho;-)

Tak takhle velká holoubata náš děda nikdy neměl:-O Když jsme je mívali s nádivkou, maso bylo akorát maloučko na stehýnkách a jinak to byl spíš obal na nádivku:-D Ale maso bylo dobré, tmavé. Většinou jsme z nich dělávali polévku.

Mńam :yes:

Tématické fráze:
pečená holoubátka, nádivka do holoubat, pečená holoubata, pecene holoubatka, pečené holoubátko, holoubátka s nádivkou, holoubata recept, recept na pečená holoubátka, pečení holoubat, nadivka do holoubatek, pečené holoubě, nadívané holoubě, holoubata s nádivkou, holoubátko s nádivkou, holoubátka pečená, nádivka do holoubátka, holoubata, holoubě recept, recept na pečená holoubata, recept na holoubata

Suroviny:
holoubata, cibule, rohlík, vejce, mléko, slanina, máslo, sůl, pepř mletý, kmín celý, ořech muškátový, vnitřnosti z holoubátek, cibulka jarní, paprika sušená sladká, petržel

Přidat fotografie receptu