Holoubata s nádivkou
Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,44 g |
Tuky | 109,91 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 847 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,89 g |
Sacharidy | 86,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ještě jste neochutnali? Tak neváhejte, holubí masíčko je super!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2020 20:40
Petr Vesely:
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
10. 11. 2020 10:27
casino: prosím vás vy dáváte do nádivky kuřecí játra? Docela mě to zaujalo ???? děkuji za info
28. 2. 2015 09:39
casino:díky moc za radydnes bude z jednoho polévka a mám ještě v mrazáku,tak je zkusím upéci
Dobré přiznání po letech
Dobré přiznání po letech
28. 2. 2015 01:31
Simona Kucerova:
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)
27. 2. 2015 13:03
Pěkný receptík na holoubatanikdy jsem holubí maso nejedladnes jsme dostali 5ks holubů od chovatele,ale nejsou to holoubata a tak prý z nich máme udělat polévku,péci raději néškoda,jinak bych je udělala podle tebe
9. 10. 2013 13:06
www.toprecepty.czTaky je budu dělat dostala jsem jich 6 kousků a už se těším,fakt mňamka.
3. 4. 2010 22:43
právě jim dorůstají brčka,tak vpůlce týdne se budou škubatale příští neděli budou holoubátka s nádivkoujako za mladawww.jarute.wbs.cz
28. 3. 2010 09:18
Pritel ma taky moc rad holoubata,delame je plnena korenenou ryzi.Daji se sehnat mrazena v Makru,ikdyz cerstve masicko je crstve
21. 3. 2010 22:19
Měla jsem čest ochutnat toto vynikající masíčko - děda byl holubář - proto ti mohu s čistým svědomím přidat bodík - stále vzpomínám na to krásné tmavé masíčko na prsou -
21. 3. 2010 10:34
Taky jsem holoubka nikdy nejedla a asi ani nevím kde bych ho sehnala, ale každopádně to vypadá hodně jedle
20. 3. 2010 19:51
Holoubátko jsem před rokem dostala, upekla a potvrzuji slova ostatních, že je to opravdu dobrůtka, tady alespoň za bodíka.
20. 3. 2010 19:43
Já holuba taky nikdy nejedla a nijak mi to nevadí. Vypadá to pěkně a kdo by nevěděl, mohl by si myslet, že je to malé kuře
20. 3. 2010 17:24
Holuba jsem nikdy nejedla
20. 3. 2010 16:00
Také mě to připomíná dětství,to byla dobrota.
20. 3. 2010 15:23
Díky, právě jsem se vrátil o 35 let zpět, a bejvávalo to jak ve Vesničce střediskové - maminka donesla v novinách zabalena holoubátka a babička je upekla - to byla dobrota. Jistě je i dnes.;-
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 19 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 27 minutami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 1 hodinou
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 4 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poslední jídla na Titanicu: Steak ze svíčkové k snídani, grilovaná masa k obědu a vývar s mušlemi i holoubata k večeři
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu
Egyptský faraon Tutanchamon si pochutnával na pečené gazele a červeném víně a doslova si ujížděl na sladkém
Další recepty
Tématické fráze: pečená holoubata pečená holoubata s nádivkou pečené holoubě recept na pečená holoubata holoube recept recept na pečene holoubata holub s nádivkou nádivka do holouběte nádivka do holuba pecene holoubata priprava holoubat pečený holub s nádivkou pečená holoubata recept holoubátka nadívka do holubů pečená holoubata recepty holoubátka s nádivkou recept na pečené holoubě holubi s nadivkou pečený holoubata s nádivkou
Suroviny: holoubata, nádivka, rohlík, slanina uzená, vejce, petrželka, sůl, podravka, květ muškátový
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
17 názorů