Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s brokolicí a ančovičkami

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 928 kJ /
1 656 kcal
Bílkoviny67,40 g
Tuky9,55 g
Vláknina34,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy308,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám. Brokolici můžete uvařit i zvlášť v hrnci - do vroucí osolené vody vložte růžičky brokolice a přikryté vařte přesně tři minuty, zůstane hezky zelená a přiměřeně pevná. Krok 2: Mezitím rozehřejte v pánvi trochu olivového oleje, přidejte větší část ančoviček i chilli papričky (případně posekaný česnek) a rychle osmahněte. Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne. Krok 3: Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře, zbytek rozdrcených ančoviček i s olejem a podle chuti olivový olej. Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká pangritata) a ihned podávejte.

Zveřejněno 28. 3. 2013

Poznámka autorky hosta

zdroj:

volně podle Apetitu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s brokolicí a ančovičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7y6w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety s brokolicí a ančovičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7y6w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jitkas:no vidíš, už jsem to někde četla a ted jsem si to nevybavila, ale kvalitní olivový olej to jistil, bylo to moc dobré

hosta: I na to mame takovy mensi trik, osmazis vse na oleji(nedavej ho moc), testoviny slijes, zachytis si trochu vody z vareni(tak pul hrnku), odeberes si trochu usmazena strouhanky na zaverecne posypani a testoviny vhodis na panev, kde jsi strouhanku smazila a kde ji jeste mas. Prohazis testoviny se strouhankou, kdyz je to moc suche, prikapnes trochu vody zadrzene v hrnku a trochu oliv. oleje za syrova. Ten da vsemu smrnc syroveho oleje, strouhanka ti ho nevypije a testovina se omasti s pouzitim mene oleje(celkove). Muzes vse jeste pohazet petrzelkou, hodi se k ancovickam, a strouhankou, co mas na posyp. Snad je to jasne, moje cestina neni zrovna moc ok.,jsem si dobre vedoma.

Jitkas:nějak jsem neměla odvahu tam dávat ještě parmezán, aby se netlouko s chutí těch ančoviček, ale možná by to šlo. Je fakt, že oproti receptu jsem nešetřila olejem, ta strouhánka to hodně pila a byla by "dusivá"

hosta: pangritato je po "americku". Pravdepodobne je to prelozene z anglictiny. Jeste dodam, ze je tam hrozne dobry jak parmezan, tak i pecorino. Pust ci ne, ja osobne pridavam.

Jitkas: Díky za komplexní zhodnocení (díky bohu kladné:-D). Výraz "pangritata" jsem převzala z Apetitu, ale spousta kuchařských stránek, vč. J.Olivera je používá taky, tak možná je oboje dobře. Ale to je fakt maličkost. Díky:-K

Chutná dobrota,mňam:-p:yes::-K

hosta: Cesnek urcite ano, kdo ho nemusi, da cely a pak vynda. V opacnem pripade, jak pisete Vy. Strouhanka je pangrattato, ale to je malickost. A i ty ruzicky se vari primo s testovinami, jenom se pridavaji k testovinamo neco pozdeji, nez kousky kostalu. Zalezi na dobe vareni testovin. Proste se hodi 3-5min pred koncem. Takto jde varit testoviny i s kvetakem, tez moc dobre. Jinak osmazena strouhanka se pouzivala vzdy, kdyz se drzel pust, nebo pri priprave testovin s rybou a tez, kdyz dosly penize(coz bylo asi hodne casto). Osmazene strouhance(dela se i bez cesneku i ancovicek), se obecne rika parmezan chudych. Recept jste zvladla na jednicku, mocinky moc!!!

Tématické fráze:
špagety s ančovičkou, špagety s brokolicí, těstoviny s brokolicí a ančovičkami, pangritata, spagetti s brokolici, recept s ančovičkama, těstoviny s ančovičkami a brokolicí, spagety po americku, křupavé těstoviny s brokolicí, těstoviny s ančovičkami, spagety s kvetakem acovicky, pokrmy s ančovičkama, špagety pangritata, ‪#‎pangritata‬, strouhanka je parmazan chudych, recept na spagety s ancovickou, špagety chudých, špagetti s ančovičkami, spagety s brokolicií, testoviny ancovicka recept

Suroviny:
těstoviny špagety, olej olivový, brokolice, ančovičky v oleji, chilli paprika čerstvá, strouhanka, sůl, pepř, česnek

Přidat fotografie receptu