Suroviny
Porce: 2 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 141 kJ / 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,39 g |
Tuky | 1,72 g |
Vláknina | 16,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 49,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby si namočíme ve vodě, aby byly potopené a necháme je stát dokud je nebudeme potřebovat.
Krok 2: Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme jí osmažit do světlehněda, přidáme zcezené a překrájené kyselé zelí - kdo rád hodně kyselou tak ho dá i s nálevem. Ještě přidáme na kostičky nakrájené brambory, promícháme, přikryjeme poklicí, stáhneme teplotu a chvilku necháme dusit s malým množstvím vody.
Krok 3: Pak přidáme veškeré koření, namočené houby i s vodou ve které se namáčely, sojovou omáčku, osolíme, promícháme, zalijeme vývarem, nebo vodou a vaříme.
Krok 4: Když se brambory a zelí uvaří, zalijeme polévku solamylem, který rozmícháme ve vodě - nedáváme toho moc, protože polévka je sama o sobě dost hustá a můžeme jí ještě dochutit. Můžeme na talíři ozdobit něčím zeleným.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkOJ
Moje poznámka
Houbová zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkOJ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
slovenská zelnice,
zelnice s houbami,
houbová polévka ze sušených hub a zeli,
zelnice recept,
zelnice s z houbama,
zelnice z houbami,
zelnice s huobami,
hustá zelnice,
hustá zelnice,
recept zelnice,
zelnice,
kapustnica čírá,
jak se uvaří valašská kapustnica,
zelnice s houbama,
houbová polévka ze sušených hub,
cukroví potopené,
zelnice slovenská
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
brambory,
omáčka sojová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
saturejka,
houby sušené,
libeček sušený,
solamyl,
voda,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)