Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Excelentní bábovka Margitka

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 928 kJ /
3 090 kcal
Bílkoviny76,04 g
Tuky27,68 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 428 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy626,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na hrubo), rum. Krok 2: Těsto je pěkně vláčné. Čtrvrtinu těsta si oddělíme do menší misky a do toho přimícháme kakao. Krok 3: Do vymazané formy olejem a vysypané moukou zlehka nalijeme půlku světlého těsta, na to všechno kakaové těsto a navrch opět zbytek světlého. Není nutné, aby to bylo úhledně nalité, vznikne originální mramorování. Jen nahoře zlehka rovnoměrně zahladíme. Krok 4: Pečeme v troubě na nižší výkon (mám plynovou troubu), cca 40 minutek. Pečeme spíše pomalu než na vysoký výkon a rychle. Vyklopit jde téměř okamžitě po vytažení. Stačí pocukrovat a pochoutka je na světě :-)

Zveřejněno 30. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Excelentní bábovka Margitka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzvn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Excelentní bábovka Margitka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzvn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dala jsem bílou margotku, jiná doma nebyla.

Naše oblíbená bábovka, vždy má i úspěch, když jí někam přinesu, každý chtěl recept. Vůbec není suchá. Peču ji v elektr. troubě na 180 C asi hodinu. Těsto je tužší, vždy ho ředím. ještě mlékem. Moc dobrá bábovka.<3

Ahoj, pekla jsem a na mě byla suchá. Nicméně - po 40 minutách ještě zdaleka nebyla hotová, vytahovala jsem ji cca po 60 - možná jsem ji přepekla. Těsto jsem měla poměrně tuhé už při přípravě, tentokrát bych ho asi rozředila mlékem navíc (nebo dala míň mouky).
Chuťově je moc dobrá, jen tu konzistenci musím vychytat ;)

babovka je bomba, mam rada chyceny a s kouskama vseho moznyho, davam bod, uplne slintam! udelat muzu, ale pak se na ni jen divat. toz jsem na diete:-D

Bude určitě dobrá, rcp se mi líbí :yes::yes:

jo to znám,peču taky akorát na plech a říkám tomu;-):-)) Margot řezy

Hanina: a to zní moooc dobře :-K

Moc děkuji :-K je vážně skvělá. Není chycená moc, okraje jsou křupavé. Je pravda, že v té plynové troubě se mi nepeče lehce :-8 ale snažím se :-*

Přidávám do oblíbených a dávám bodík:yes: Miluji margotku, upeču co nejdřív:-))

tohle peču už dávno, jen na plechu, na pečícím papíře a ještě teplé potřu směsí másla, cukru, kakaa a posypu kokosem...

Bábovka se mě moc líbí, určitě jí vyzkouším,jinak ať peču cokoliv, tak všechno nechávám víc upéct, žádný bleďáky, máme to tak rádi.

Mně se také líbí a vzhledem k surovinám vysušená být opravdu nemůže. Posílám bodík.:-)):yes:

Mi připadá naprosto v pořádku a líbí se mi:-)

Taky mám raději chycené, ten okraj je totiž neodolatelný, mňam!!;-):-p:yes:

Osobne delam babovky schvalne trochu "chytle", neni to asi zrovna zdrave, ale ty vybledle mi nejedou. Cim vice ma babovkova forma zarezu, tim lepe. Babovka je krasna a jiste chutna, jsou v ni same dobre suroviny. Jak poznate bez ochutnani, ze je vysusena?

já posílám bod :yes:, podle surovin je určitě dobrá :-p. A kobouk dolů, já bych v plynové troubě neupekla nic ;-(

katlie: Mně sa také někdy takto "zadaří",ale nevyhazuju,když není nic jiné, tak to zbaští!:-D

Katlie: ano, je zlehka chytlá a to proto, že peču ve staré plynové troubě a tudíž se mi opravdu většina pečeného jídla někde zkraje přichytí. Doba pečení je správná, uvnitř je bábovka naprosto vláčná a je výborná.
Pacaol: to není nedomíchaný kus ničeho, to je kus tyčinky Margot.... :-K

PaCaOl: To bude kousek té Margotky,já minule dával čokoládu,a taky mě to udělalo jakýsi cucek:-8

katlie:Tak zrovna tohle jsem si říkala ale nechtěla jsem nahlas a zrovna je tam nějaký kus - nedomíchaný . . .:-//

No,možná,kdybych dnes nepekl excelentniho beránka a excelentní mazanec,že bych popřemýšlel...:-)):-))

No, moc excelentní mi nepříjde, spíše dost chytlá.:-S Asi bych si hlídala dobu pečení a podle obrázku mi příjde i dost vysušená, tu bych si tedy nedala a už vůbec ji nenazývala excelentní. S tím bych se moc nechlubila.

Tématické fráze:
bábovka v plynove troube, jak upéct bábovku, babicovy dobroty 30.3.2013, jogurtová buchta s margotkou, bábovka s margotkou, bábovka s margotkou-diskuze, exelentní bábovka, babicovy dobroty recepty 30.3.2013, babovka margotka, margotková bábovka, jak upéct bábovku rovnoměrně, exelentni rezy, jak upéct bábovku v plynové troubě, babicovy dobroty 30.3. 2013, bábovka z bílé margot, margot bábovka z bílého jogurtu, bábovka v plynové pečené v troubě, jak upect dobrou babovku, babovka v planove troube, oblibene bábovky recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, cukr vanilkový, olej, kakao, kokos strouhaný, mandle plátkové, čokoláda margot, rum, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu