Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumaki

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná kuřecí játra pokrájená na menší kousky naložíme na minimálně půl hodiny do marinády a potom spolu s půlkou vodního kaštanu zabalíme do anglické slaniny. Krok 2: Upevníme párátkem a v troubě pečeme tak, aby byla slanina opečená a játra nevysušená.

Zveřejněno 1. 4. 2013

Poznámka autorky hosta

Rumaki je chuťovka havajského původu. Jeho složky a způsob přípravy se liší, ale obvykle se skládá z vodních kaštanů s kousky jater ve slanině a marinované v sójové omáčce zázvorem nebo hnědým cukrem.

První záznam o rumaki pochází z r.1940.

Rumaki se staly jedním z populárních předkrmů z roku 1950 a 1960. To byly podávány nejen v restauracích tiki (restaurace v hawaisko-polynézském stylu), kde to začalo, ale také je domácí kuchaři začali připravovat pro večírky a přátelská setkání. Někdy v této době se rumaki začaly objevovat i jako součást oficiálních menu v čínských restauracích v Americe.

I když nejsou tak populární, jak to kdysi bylo, jsou rumaki stále k nalezení v obou jeho tradičních podobách (zázvor nebo cukr). Některé inovované recepty používají krevety místo kuřecích jater nebo ananasy místo vodních kaštanů. Existují i vegeariánské recepty, které zase používají houby a sojovou slaninu místo vepřové. Zatímco přesné recepty se často liší, společné téma marinády, křupavého balení a napichování na párátko, zůstávají

Vodní kaštany prodávají specializované asijské prodejny, jejich chuť mi připomíná něco mezi ředkvičkou a makadam ořechem :)))Hezky křoupou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5w9Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5w9Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes::yes::-K:-p super rcp

Já jsem si pod názvem"Rumaki"představovala nějakou krajovou specialitu z Ostravy a okolí:-D:-Da ono je to z Havaje:-))
Jituš,krásně jsi to připravila i naaranžovala:-p:yes::-K

Vodní kaštany;-);-)to jsem nikdy neslyšela:-8Musí to b ýt ale dobrůtka:yes:

Díky za přidané, ale díky kaštanům a chuti, kterou to dostane, to spolu souvisí jen párátkem nebo jako nadívané kuře a kuře na paprice - vždycky je to kuře:-))

hosta: Znam, kde ziji ja, mozno koupit i cerstve(pestuji je tu). Jedla jsem v ruznych upravach, nejradeji grilovane. Jsou tak trochu jako jedle kastany (+-). Ja osobne bych si s radosti dala tu sekanou, no-nic. Recept se mi libi!!

isindy:ty si teda dopadla!:-D
Za recept:yes:. Vodné gaštany som videla a nevedela som, čo s nimi...;-)

jo...tak když jsem na chalupě, je štrůdl a sekaná :-8...ale jak nepřijedeme, tak vytáhnete s dědou z podpostele husu nebo z trouby rumaki :-S:-S příště přijedeme neohlášení :-8:-D:-D:yes: a můžou být i s krevetami :-D:-D:-D

Vodni kastany neznam, ale urcite bych vyzkousela, vypada to moc chutne..:yes::yes:

Jsem z toho div živ. Ty kaštany slyším poprvé. Taky bych to ale ochunal. Zatím nevím co si představit.

Hm, zajímavé :-p:yes:

Tématické fráze:
vodní kaštany, původ anglické slaniny, mořská dobrůtka podobna kaštanu, jatra rumaki, vodní kaštany v asijské v kuchyni, recept čínské kaštany, kureci kousky s ananasem jako z čínské restaurace, recept na kuřecí játra zabalené ve slanině, chilipasta recept (v čínských restauracích), játra s kaštany a pivem, kureci kousky s ananase, marinovaná játra se zázvorem, vodní kaštan v a americe, kuře slanina sýr párátko, sekaná s kaštany, souce recept, vegeariánské,pokrmy, havajské pivo recept, slanina a játra a chuťovka, recept na čínu

Suroviny:
játra kuřecí, slanina anglická, kaštan vodní, soja, olej olivový, pasta chilli, zázvor, česnek, cukr hnědý

Přidat fotografie receptu