Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráková pizza šumavská

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ejajama ejajama

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Udělat klasické bramborákové těsto: Strouhané syrové brambory smíchat s vejcem, hrstí mouky, solí, pepřem, rozemnutou majoránkou a prolisovaným ( utřeným ) česnekem. Každý podle svého gusta. Krok 2: Do sádlem hodně vymaštěného pekáčku rozprostřít polovinu bramborákového těsta, dát péci cca 1/2 hodiny v rozpálené troubě cca 200 stupňů, až se těsto srazí a na povrchu trochu zezlátne. Krok 3: Mezitím si připravit na pánvičce houbovou směs, pokrájené houby podusit na osmahlé cibulce na sádle nebo oleji, někdo i na troše podrceného česneku podle Jana Wericha, opepřené, osolené, ALE BEZ VAJEC! Vydusit do polotuhé konzistence. Krok 4: Houbovou směs navrstvit na první část upečeného bramboráku v pekáčku, podél stěn nechat volnou mezeru a pak převrstvit druhou částí bramborákové směsi. Celé to pak dát do trouby dopéct při cca 200 °C asi 1/2 hodiny, než opět povrch zezlátne. Krok 5: Po naložení porcí na talíře je možné povrch šumavské pizzy pokecat kečupem, jak kdo má rád. Bramborákovou pizzu v pekáčku je možné posypat strouhaným sýrem a dát ještě krátce zapéct do trouby, než sýr se rozpustí, zapeče a zezlátne.

Zveřejněno 2. 4. 2013

Poznámka autora ejajama

Toto je původní recept mého kamaráda K.Č., bohužel již mrtvého.

Množství surovin je třeba upravit podle počtu strávníků, množství hub, atd. Každý má svůj "zaručený" recept na bramborákové těsto, proto neuvádím detailní rozpis surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráková pizza šumavská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EX8K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráková pizza šumavská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EX8K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dnes jsem pekla, s hlívou ústřičnou, v remosce - opravdu vyborna a syta bašta :yes:

U nás se to dělá pod názvem houbanec (né hubník, to je jiný pokrm) a přidává se navíc vopich, tedy libeček :-D:-D:-D, děkuju za připomenutí :yes::yes::yes:, Teri hezká fotka

Veeeeeeeeeeľmi dobrééééééé :yes: Sme prejedení, ale spokojní. :-D:-D:-D Len je mi záhadou, kto zje zvyšok. :-D:-D:yes:

Inka1: Tak to vymyslel autor receptu. Bohužel, už to s ním nemůžu konzultovat :-//

:-D To musí být dobrota. Ten název PIZZA mi k tomu moc nesedí, ale bramboráky můžu v každé podobě. :yes::yes:

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z bramborákového těsta, co z bramborakoveho těsta, pizza z bramborákového těsta, bramboráková pizza, sumavska basta, jak dopect mrazenou picu, bramborova pizza šumavská, pizza na panvičce, top recept bramborákova pizza, krakonošuv hubník recept, co ty do bramborakoveho těsta, bramborakova basta, bramboráky a šumavská směs, jidjo sumavska basta, bramboráková pizza bez vajec, syto na peceni pizzy, jak navrstvit pizzu, pica z bramborového těsta, bramborákové těsto na pekáčku, zaruceny resept na pizza¨

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, česnek, pepř, sůl, majoránka, houby, cibule, pepř mletý, sůl, sádlo, sýr nastrouhaný, kečup sladký

Přidat fotografie receptu