Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Janssonovo bramborové pokušení

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

badak badak

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 575 kJ /
1 811 kcal
Bílkoviny17,03 g
Tuky156,65 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy77,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osmažíme cibuli na středním ohni na másle do zlatova. Krok 2: Mělkou zapékací misku vymažeme máslem a vyrovnáme 1/3 pokrájených brambor do rovnoměrné vrstvy, na ně ½ osmažené cibule, polovinu nadrobno posekaných ančoviček, posolíme a opepříme dle chuti, vyrovnáme vrstvu druhé třetiny brambor, zbylou cibuli, druhou polovinu ančoviček, opět osolíme a opepříme a zakončíme vrstvou z poslední třetiny brambor. Krok 3: Brambory pokropíme olejem z konzervy po sardelkách, položíme několik kousků másla a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 10 minut. Krok 4: Brambory přelejeme polovinou šlehačky a pečeme dalších 20 minut. Potom snížíme teplotu trouby na 150°C, brambory přelejeme zbytkem šlehačky a pečeme dle potřeby cca 30 minut. Podáváme s běžnými zeleninovými přílohami.

Zveřejněno 2. 4. 2013

Poznámka autora badak

Klasická švédská receptura, sardelí, nebo jak oni říkají "anchovy" používají až o polovinu více...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Janssonovo bramborové pokušení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKLX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Janssonovo bramborové pokušení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKLX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Eliza: Moc dík za to foto;-). Nejsem si jistá, jestli ho tady někde uvidím, někdy se člověk moc nesoustředí na všechny takové konzervy a suroviny, které nepoužívá. Možná by se to teda dalo nahradit i očkama a ty znám;-)

Jana Remkova: Jani, přihodila jsem ti tam fotečku...Jen je ta sklenička trochu zamlžená, jak jsem ji vyndala z ledničky...;-)
A natvrdlí jsme někdy všichni, někdy se sama divím, jak to se mnou jde z kopce...;-) Tuhle jsme s kolegyní zkoumaly mapu států na území bývalého SSSR, která měla německé popisy a divili jsme se, co že to je to "Bílé Rusko" (Weiss Russia), a že jsme o tom nikdy neslyšely.:-8:-D Nekecám, že trvalo asi deset minut, co jsme už dělaly něco jiného, než nám to docvaklo!! Pro podobně postižené (i když jich asi nebude moc) jen doplním - obyčejné Bělorusko...:-D:-D:-D

badak::-D:-D:-D:-D:-D:yes: I to patří k lidské povaze!!:-D

Janičko, to bychom mohli být příbuzní, já u sebe pozoruji natvrdlost už dlouho;-)!

Anna Kocikova: Jsi holt nejlepší;-)

badak: díky, někdy jsem docela natvrdlá:-8

Jana Remkova:Když nevím o co jde,většinou použiji google vyhledavač:-DAnčovička, neboli sardel obecná, je malá sleďovitá ryba. Většinou jsou u nás k dostání naložené v oleji popř. v nějakých specializovaných prodejnách i nasolené. Mezi konzervai s různými olejovkami hledejte je najdete buď jako filety nebo tkzv. sardelová očka (u nás trochu častější podoba). Obě verze se dají použít buď na Vámi zmiňované chuťovky nebo kombinovat např. s těstovnami. Hledejte tedy hlavně mezi olejovkami.http://www.akcniceny.cz/detail/sardelove-filety-v-...

Eliz, díky za pěkné foto! Jano Remková - sardele jsou to, co je v tak zvaných "očkách" a prodávají se také jen bez kapar jako rovné sardelové řezy ve stejných oválných krabičkách. Přeji dobrou chuť!

Eliza: Moc hezký recept, ikdyž vidím, že není od tebe. Nebylo by možné vyfotit tu krabičku sardelí? Vůbec nemám ponětí, jak to vypadá a sardinky tím asi autor nemyslí;-)

Švédská kuchyně nám konvenuje, díky za recept. Je to moc dobré, na oplátku kromě bodu posílám i obrázky.:-p:yes:

:-p:-p:yes:

Tak tenhle recept mám stopro někde založený v nějaké knížce nebo časopisu. Bude to dobrota. Taky vyzkouším;-):-p:yes:

Moc se mi to líbí, určitě vyzkouším, myslím, že by se tam hodily i kapary, které máme rádi:-p:-):yes:+1

Tématické fráze:
jansenovo pokušení, recept jansonovo pokušení, jassonovo pokušení, anchovi, jansenovo pokušení recept, jonsonovo pokušení, jansonovo pokušení, sardel obecná recepty, janssenovo pokušení, jonsonovo pokušení, jansenovo pokušení jídlo, jansenove pokusenie recept, janssknovo pokuseni recept, osmažené sardelky, roštěnná s olejovkou, anchovi fillety, janssonovo maso, johanssonovo pokušení, sardelové řezy nahrada, jannsonovo pokušení

Suroviny:
brambory, máslo, cibule, filet sardelový, šlehačka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu