Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kapr v marinádě

Pokud vás už nebaví klasický kapr v trojobalu, vyzkoušejte si připravit kapří filátka v marinádě z jogurtu, vajec, hořčice, pepře a soli. Je pouze třeba počítat s tím, že se kapr musí marinovat alespoň 24 hodin, aby se zbavil bahenní pachuti.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 24 hodin marinování kapra

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování kapra)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 436 kJ /
582 kcal
Bílkoviny45,56 g
Tuky26,95 g
Vláknina2,67 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 616 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy38,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem. Krok 2: Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu, do které kapříka naložíme asi na 24 hodin. Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší. Krok 3: Poté kapra lehce otřeme z přebytečné marinády, osolíme a obalujeme ve strouhance. Krok 4: Smažíme ihned, nejlépe ve fritéze. Podáváme ozdobené kouskem citronu.

TIP: Jak naložit kapra

Zveřejněno 22. 12. 2008

Poznámka autora Lusinda79

Kdo má rád, může přidat i stroužek česneku. Já to ale nedělám, mám pocit, že pak kapr přijde o svou přirozenou chuť a nepoznáte, jakou rybu jíte. Jogurt doporučuji smetanový z Chocně, protože je krásně hustý, můžete jej ale nahradit i zakysanou smetanou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kapr v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6kL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kapr v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6kL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak toto dělávám s kuřecím a vepřovým masem,ale na kapra mě to nikdy nenapadlo:-O:-O
Děkuji za príma nápad:-K+:yes:

Zkusím ;-), už proto, že je potřeba ho spotřebovat. Takže vlastně děkuji za připomenutí!!

Elizo. já měla toho kapříka od listopadu v mrazáku a byl supr, jak vidíš žiju, nic se nestalo:-DPo namočení do mléka je kapřík křehký, šťavnatý a vezme mu takovou tu-já tomu říkám "rybynu", ale ne rybí chuť, spíš rybí vůni-pachuť. Jednoduše je každopádně lepší a já to tak dělám pokaždé, tak to vyzkoušej a uvidíš.:-p;-)

Já mám kapra v mrazáku ještě od Vánoc a asi bych ho měla spotřebovat, jestli už není pozdě... Co myslíte?
Bibi, co udělá to naložení do mléka? Dělávám tak kuřecí, je výborné, měkké a šťavnaté - tak trochu jako v KFC. Ale co to provede s kaprem? A můžu mu nechat kůži? Mám příčné filety...
Ď.

Kapříka jsme měli před 3 dny a jelikož jsem si ho vyfotila, dávám ho k tomuto receptu. Sice nebyl naložený v marinádě, ale byl 24 hodin namočený ve slaném mléce. Byl výbornej a ještě mám jednoho.;-),taky na něj přijde čas.:-p

:-O:-p - tak pro sebe si ho udělám. Manžel je na ryby prý alergik :-D - ale filé do něj 24. nacpu :-D

Tématické fráze:
kapr namočený v mléce, kapr nalozeny v mlece, kapr v mléce, naložení kapra, recept na vánočního kapra, kapr v jogurtu, naložení kapra do mléka, kapr naložený v jogurtu, naložený kapr, kapr do mléka, naložení vánočního kapra, naložený kapr v mléce, recepty na vánočního kapra, kapr recepty, kapr mléko, jak nalozit kapra do mleka, kapr v mléku, jak nalozit kapra, smažený kapr recept, naložený smažený kapr

Suroviny:
kapr, jogurt bílý, vejce, hořčice, citron, pepř, sůl, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu