Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Romadurová omáčka k pečenému masu

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 898 kJ /
2 605 kcal
Bílkoviny193,98 g
Tuky194,47 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 791 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy18,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa zbavíme vyvařením na plotně zbytku vody. Zbylý tuk zaprášíme moukou, lehce osmahneme a podlijeme vodou a asi 20 minut zvolna vaříme. Krok 2: Mezitím si rozmixujeme Romadury se smetanou a hořčicí. Směs společně s pažitkou přidáme do vzniklé omáčky a krátce prohřejeme. Nakrájíme si na plátky pečené maso. Krok 3: Plátky masa dáme na talíř a přelijeme Romadurovou omáčkou. Podáváme s hranolky.

Zveřejněno 7. 4. 2013

Poznámka autora evosheek

Toto je můj originální recept, s kterým jsem u své rodiny stoprocentně zabodoval.

(c) Evosheek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Romadurová omáčka k pečenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AD8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Romadurová omáčka k pečenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AD8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Omáčka má výbornou pikantní chuť! <3<3:yes::yes: (Jen jsem místo hranolků, podávala knedlík.)

U mne bys taky zabodoval:yes:, mám "voňavé" sýry ráda :-p

Bude asi dobré, hodnotím :-p kladně, ale není trochu drahá ta omáčka?

:yes::yes::yes:Tak to věřím,že to rodince chutná:yes::yes::yes:

Ivoši, ani se nedivím, že tě rodina pochválila, musí to být vážně dobrý a to my taky můžeme, i když já víc používám syrečky než romadůr, ale to nevadí;-) Máš 3.bod:yes:

Já si to ukládám a dávám bodík.:yes: Dále, doporučují zkonzumovat před 1. rande.:-D:-D:-D

Tématické fráze:
omáčky k masu, omačka k vepřovemu masu, výpek k masu, příloha k pečenému bůčku, omáčky k masu recepty, sladke omacky k masu, omacky k vepřovemu masu, králík s romadurem, recepty na omáčky k masu, omáčka k masu, co k pecenemu masu, recepty na omáčky, omáčky recepty, omačka k pečenemu bučku, maso s romadurem, hořčičná omáčka k masu, vypek k pecenemu masu, omáčka k masu z výpeku, příloha k pečenému masu, recept omáčka k vepřovému masu

Suroviny:
bůček, pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, kmín celý, voda, sýr romadur, smetana sladká, hořčice plnotučná, mouka hladká, pažitka, cibule

Přidat fotografie receptu