Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang

Hodnocení receptu je 4,4 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

badak badak

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie433 kJ /
103 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky0,38 g
Vláknina9,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy19,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a nohy kleštěmi. Krok 2: Kraby smažíme v rozpáleném oleji až do vysmažení tekutin a zčervenání krabů. Vyjmeme z pánve a v oleji orestujeme cibuli, česnek do rozvonění, pak přidáme zázvor, chili omáčku, mletou papriku, rajčatový protlak, pepř, sůl a vodu. Krok 3: Za stálého míchání téměř zredukujeme kapalinu, přidáme kraby, nohy a klepeta a krátce provaříme, aby se chutě krabího masa a omáčky spojily. Krok 4: Naaranžujeme kraby na talíři i s krunýřem, zalijeme omáčkou a ozdobíme jarní cibulkou. Jako příloha se podává bílá rýže.

Zveřejněno 7. 4. 2013

Poznámka autora badak

Padang je oblast jižní Sumatry, specifická svou ostře kořeněnou kuchyní a také způsobem stolování, kdy je jídelníček často z více než deseti jídel vyrovnán na talířích na stůl před hosta a účtuje se, z kterého talíře ochutná.

Pro ty, kdo se zeptají kde sehnat živé kraby, tak tzv. němečtí krabi jsou na: www.cerstveryby.cz/Morske-plody/korysi/Krab-nemecky-zivy-600-800g.html, nebo ve speciálních obchodech s rybami a občas v Makru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0YE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0YE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Špagetko, smekám! Toto je ten nejdokonalejší návod, jaký jsem viděl! Díky za pomoc pro Terinku!

Tera:Tady máš šikovný návod i obrázky, neboj, zvládneš to :yes::yes:http://manek.ex-bloguje.cz/446439-zpracovani-korys...

Chystam se poprve na kraba, ale nevim jak si poradim s odstranenim vnitrnosti, neumim si to predstavit, potrebovala bych podrobny navod nebo obrazky. Kdyby jste nekdo vedel kde to najit napiste prosim. Dekuju.

Já bych si určitě pochutnala :-p

Ahojky Inko! Zkus dočíst poznámku, nebo kdyby nějaký známý jel do Němec, stačí třeba v příhraničí.

:-( nojo , ale kde tady seženu živé kraby :-?:-?

Tak kraba jsem ještě nikdy doma neupravovala. Ale chtěla bych se nějaký čas stravovat takovýma dobrotama:-p:yes:

Tématické fráze:
jak uvařit kraba, krab recept, vareni kraba, krabí klepeta, jak vařit kraba, krabi klepeta recept, vařený krab, recept na kraba, recepty - vařený krab, jak pripravit kraba, jak udělat kraba, mořský krab recept, vařený krab recept, priprava kraba, krab jídlo, krab něměcký recept, krabi recepty, vaření krabů, krabí klepeta vaření recept, jídlo z kraba

Suroviny:
krab živý, olej rostlinný, cibule červená, cibulka jarní, česnek, zázvor, omáčka česneková chilli, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pepř, sůl, voda

Přidat fotografie receptu