Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

E-mailový domácí chléb

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

VOKINA VOKINA

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 452 kJ /
2 498 kcal
Bílkoviny78,00 g
Tuky36,13 g
Vláknina27,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,48 g
Sůl16,10 g
Sacharidy451,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto. Krok 2: Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer vrátíme z práce, posypeme si kuchyňskou linku hladkou moukou a hmotu z mísy na ni vyndáme stěrkou. Krok 3: Trochu roztáhneme a přeložíme těsto zleva na prostředek, pak zprava na prostředek, pak shora na prostředek a zdola naprostředek. Krok 4: Tuto trochu neforemnou hmotu přendáme do pečicím papírem vyložené formy na pečení (já používám sklo). Krok 5: Mezitím nám těsto trochu nabyde, zapneme troubu na 220°C. Po dalších asi 15 minutách dáme formu s těstem do trouby a pečeme cca 45 minut. Krok 6: Upečený chleba přendáme na mřížku vystydnout. Další možností je umíchat těsto večer před spaním a upéct ráno (to praktikuji např. v sobotu). Dobrou chuť.

Zveřejněno 9. 4. 2013

Poznámka autorky VOKINA

Tento recept ke mně doputoval mailem. Možná ho někteří z vás také dostali a vyzkoušeli. Od té doby chleba prakticky nekupuji. Doufám, že vám bude chutnat. Lze samozřejmě přidat škvarky, osmaženou cibulku, různá semínka nebo bylinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

E-mailový domácí chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYyO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

E-mailový domácí chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYyO

Marie

Komentáře (7)

Marie: V původním receptu je, že nejprve se nádoba dá do trouby prázdná a po nějaké době se horká vyndá a těsto se do ní přendá a pak terpve pečeme chleba. Nikdy se mi nepřichytil. Jenže pak mi ta horká nádoba vypadla z trouby, rozbila se mi a ještě jsem se spálila. Takže jsem to změnila na studenou nádobu a pečící papír :-) a nestalo se mi zatím, že by si mi chleba přilepil.

myšlenka: Schválně ho nechávám déle péct, miluju hodně křupavou kůrku a odlupuju kousky :-)

chleba je to opravdu moc dobrý a jednoduchý :-p:yes:

No tak já tento chléb velice dobře znám. Je opravdu dobrý, ale dělám jej následně bez vážení, jen vody dávám méně než v odkazu. Na 3hrnky mouky 1 hrnek a trošičku vody hobby.idnes.cz/recept-na-perfektni-domaci-chleb-ktery-se-zarucene-povede-krok-za-krokem-1aq-/hobby-domov.aspx?c=A100205_134232_hobby-domov_bma

Dělám podobný, chuťově výborný ale poněkud hůře se mi vyklápí, i když dám dolu pečící papír,,tak se aspoň chytne po straně.Kamarádka,co mi recept poslala nedává pod těsto nic a prý se jí dobře vyklopí. Peču také ve skle. Jinak všem doporučuji, je FAJN!:-8:-K

:-8 mně se teda připálený nezdá, bude mít křupavou kůrku a ta je nejlepší:-p
A líbí se mi, že jsou tu i fotky z postupu práce....:yes:

myšlenka 10. 4. 2013 09:08
škoda, že je krapet připálený... :-O

Tématické fráze:
e chleba nova přihlaska, e chleba, idnes, domácí chléb, domácí chleba z trouby, idnes recepty, domácí chléb recept, hobby.idnes.cz, hobby.cz-domácí chleba, zarucene dobry chleba, domácí chleba recept, hobby.idnes.cz, pecici nadoba na chleb, mřížka na chleba, e kuchařka na chleba, domácí chleba, recept na domácí chleba do trouby, e-chleba, hobby.idnes.cz,, idnes cz recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, kmín celý, droždí sušené, semínka slunečnicová, voda

Přidat fotografie receptu