Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ze středomoří

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 134 kJ /
988 kcal
Bílkoviny3,02 g
Tuky99,48 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme a přes noc je vložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, provensálských bylinek a česneku, rozmáčknutého nožem. Nesolíme! Během dopoledne maso obrátíme a ještě necháme před přípravou asi půl hodiny odstát. Krok 2: Pak maso vyndáme, osolíme, kusy česneku z marinády nakrájíme na plátky a cibuli na půlměsíčky. Použijeme olej z marinády, který vylejeme na pánev, přidáme cibuli a na proužky nakrájená sušená rajčata. Krok 3: Na tomto základě zprudka orestujeme maso z obou stran, přidáme česnek a 2 špetky cukru. Zalijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Krok 4: Snažíme se co nejvíce zredukovat tekutinu, ale pokud je potřeba maso ještě chvíli dusit, malinko ještě podlijeme. Krok 5: Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 12. 4. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj FB web "Dobrou chuť"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ze středomoří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyrz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ze středomoří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyrz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Barcelona: Jééé, děkuji, ale ani náhodou ne;-).

Barcelona 13. 4. 2013 21:31
Jana Remkova:

A zase na jednotku.
Nedá sa nič robiť, ale ste tá najlepšia.

:-p:-p:yes:

Barcelona: No, mohla jsem ho dát, nějak mi to vypadlo a jak jsem to uvařila, hned mne to napadlo. Rozhodně máte pravdu!;-)

senky: No, to mne nenapadlo:-D

Jani, to už je příprava na dovču ve středomoří:-?:-?:-? snad i ta fotka voní sluníčkem:yes::yes: a co potom masinko:-*

Barcelona 12. 4. 2013 23:41
Pani Remková ako vždy na jednotku.
(Malý dodatok: V Stredomorí zásadne olivový olej - všetky štáty sú pestovatelia olív a teda aj výrobcovia olivového oleja.)

moc povedené, líbí se mi rcp :yes::yes::-p:-K

Díky, moc nám to chutnalo;-)

No, tohle bude hoodně dobré:-p:-p:yes::yes:

Aj mne sa to páči...:yes:

Sušená rajčátka jsou velmi chutná, v kombinaci s bylinkami a česnekem to musí být dobrůtka:-p:yes:

Jani opět úžasné, už tisknu :yes::-p;-):-))

Tématické fráze:
recepty stredomori, fuetové rolky z krkovičky, vepřová kýta, fotky středomoří, recepty ze středomoří, jarni recepty stredomori, recepty vepřová kýta sušená rajčata

Suroviny:
maso vepřové, koření provensálské, olej slunečnicový, česnek, rajče sušené v oleji, cibule, sůl, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu