Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Pagáčiky jsou úžasné samy o sobě. Pokud do nich přidáme ještě navíc medvědí česnek, získáme skvělou slanou pochoutku. Jarně zpestřené přílohové pečivo, chutná svačinka nebo doplněk syté polévky.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 858 kJ /
3 790 kcal
Bílkoviny104,28 g
Tuky197,26 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 13,41 g
Sůl33,41 g
Sacharidy391,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V osladenom vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a nechám stáť cca 15 minút. Múku preosejeme, zmiešame so soľou. V kyslej smotane rozšľaháme vajce. Rukami rozdrobíme v múke margarín, potom tvaroh. Krok 2: Pridáme kvások a smotanu s vajcom, spracujeme tuhé cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa margarín neprehrial (nepoužijeme DP), necháme v teple stáť asi hodinu. Krok 3: Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca 1,5-2 cm, posypeme umytými, osušenými a pokrájanými listami medvedieho cesnaku - polovicou z množstva. Preložíme na tretinu, potom na polovicu. (pozri foto) Krok 4: Po 10 minútach znovu vyvaľkáme, posypeme druhou polovicou listov, znovu prekladáme. Po ďalších 10 minútach ešte raz preložíme, vyvaľkáme na cca 2 cm hrúbku, pokrájame na kocky cca 4x4 cm, prípadne aké nám vyhovujú, môžu byť okrúhle - klasika. Ja robím zásadne kocky, nemám odpad. Krok 5: Preložíme na plech (peč. papier alebo fólia na pečenie), necháme stáť ešte 10-15 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom. Krok 6: Pečieme 15-18 minút pri cca 200°C, príp. podľa svojich skúseností s rúrou. Krok 7: Z polovice cesta som robila obyčajné tvarohové pagáčiky, bez medvedieho cesnaku. Prekladanie nie je nevyhnutné, pagáčiky nelístkujú, bol to experiment, cesnak je možné dať rovno do cesta, ako je to pri recepte v poznámke.

TIP: Nejlepší recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 13. 4. 2013

Poznámka autora magdalenka

http://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s-...

Nejedná sa o klasické kysnuté cesto, droždie a tvaroh cesto len nadľahčujú. Na priereze vidno štruktúru. Nie je to dusivka, vlhkosť zabezpečuje tvaroh.

Pagáčiky chutia hlavne vlažné, my sme ich mali dnes ku boršču.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v9k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v9k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Veronika.Hrozna: to poznám...napr. niektoré kysnuté cesto pečiem z hlavy, bez receptu. Napriek tomu som posledne z neho vynechala olej...počas miesenia sa mi to zdalo tuhé, pridávala som teda mlieko a až po upečení a ochutnaní mi došlo...makové a tvarohové buchty, upečené z 1 kg múky...:-8

magdalenka: Taky se stává, že člověk něco zapomene přidat. Já vždycinky kontroluji, dle receptu, jestli jsem nezpomněla třeba vajíčko, prdopeč atd. Už jsem se nachytala, že jsem zapomněla něco přidat , vícekrát. Ale tento receptík je v pořádku, já ho taky pekla, ale bez česneku, jen s pepřem a byl výborný.

Natalioreirroo: neviem, kde sa stala chyba - postupovala si podľa receptu, správne odvážené, odmerané suroviny, dodržala si postup - margarín neroztopiť, pracovať rýchlo, aby sa nerozpustil? Viacerí piekli pagáče bez problémov - podľa recenzií nižšie. Na 500 g múky príde iba 100 ml mlieka a 150 g smotany...neviem si predstaviť, prečo bolo potrebné pridávať 200 g múky navyše. Snáď na budúce sa ti viac vydaria.

Nevím kde se stala chyba ale těsto bylo tak extrémně řídké a lepive, ze jsem ještě tak 200g mouky musela přidat. 🤷‍♀️

casino: pagace nevarim. Peciem.

"Vanička, nebo ve staniolu?"
Ba ne, není to jedno, neb jedno je kolečko u trakaře, že :-K
u nás na vaření ve staniolu (což už vlastně staniol dááávno není) ;-)

jirih: nizsie sa vyjadrujem k tvarohu. Nepoznam ceske tvarohy, ale myslim, ze je jedno, aky tvaroh sa pouzije. Nech sa dari a chuti!

Recept vypadá suprově. Dal jsem 5 * a chystám si je upéct. Jen by mě zajímalo jaký tvaroh do toho dát? Vanička, nebo ve staniolu? Děkuji.

danka1965:Nepoznám vaše výrobky, nežijem v Čechách, takže k tvarohu sa neviem vyjadriť. Ale som rada, že sa ti vydarili a že si spokojná! Podľa fotky vyzerajú výborne! Ďakujem za správu!

Skutečně skvělé, jen jsem měla doma tvaroh doma jen vaničkový, asi by to chtělo ze staniolu, že?. Ale myslím, že se povedly :-p. Pokusím se přidat foto

Jindřich::-D:-D:-D

Jindřich 18. 3. 2016 15:28
magdalenka: Tak fajn - kvůli pagáčikům už sedám do auta a jedu si pro medvědí česnek do Horského parku (které hory?) nebo ještě lépe do lužního lesa u Dunaje :-S Ale ten recept musí být výborný :-p

Nikoleta:vďaka za skvelú správu!

aaa... namiesto margarínu som dala obyčajné maslo, lebo my margaríny nepoužívame a bolo to naozaj super. fakt ďakujem za recept!:yes::yes::yes::-K

Mňam!!! Sú vynikajúce, chutili celej rodine, a mamina ma dokonca ešte poprosila, či by som jej ich nespravila na jej meniny do práce :-)naozaj sú super

Tématické fráze:
topcesnek.cz, recepty s medvědím česnekem, přesný pagáček, přesné pagáčky, topcesnek, tvarohové pagáče, škvarkové pagáčky slovenské, tvarohové pagáčky, tvarohove pagačiky, medvědí česnek recepty, www topcesnek cz, slane pagace s medvedim cesnakom, recept s medvědím česnekem, topcesnek@ seznam.cz, pagáčiky s medvědím česnekem, recepty presny pagacek, stangle s medveďom cesnakom, tvaroh s cesnakom medvedím, pagáčiky s medvedím cesnakom, omeleta s medvedím cesnakom

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, mléko, smetana zakysaná, vejce, margarín, tvaroh, sůl, list medvědího česneku, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu