Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Pagáčiky jsou úžasné samy o sobě. Pokud do nich přidáme ještě navíc medvědí česnek, získáme skvělou slanou pochoutku. Jarně zpestřené přílohové pečivo, chutná svačinka nebo doplněk syté polévky.

Hodnocení receptu je 4,9 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 858 kJ /
3 790 kcal
Bílkoviny104,28 g
Tuky197,26 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 13,41 g
Sůl33,41 g
Sacharidy391,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V osladenom vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a nechám stáť cca 15 minút. Múku preosejeme, zmiešame so soľou. V kyslej smotane rozšľaháme vajce. Rukami rozdrobíme v múke margarín, potom tvaroh. Krok 2: Pridáme kvások a smotanu s vajcom, spracujeme tuhé cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa margarín neprehrial (nepoužijeme DP), necháme v teple stáť asi hodinu. Krok 3: Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca 1,5-2 cm, posypeme umytými, osušenými a pokrájanými listami medvedieho cesnaku - polovicou z množstva. Preložíme na tretinu, potom na polovicu. (pozri foto) Krok 4: Po 10 minútach znovu vyvaľkáme, posypeme druhou polovicou listov, znovu prekladáme. Po ďalších 10 minútach ešte raz preložíme, vyvaľkáme na cca 2 cm hrúbku, pokrájame na kocky cca 4x4 cm, prípadne aké nám vyhovujú, môžu byť okrúhle - klasika. Ja robím zásadne kocky, nemám odpad. Krok 5: Preložíme na plech (peč. papier alebo fólia na pečenie), necháme stáť ešte 10-15 minút, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom. Krok 6: Pečieme 15-18 minút pri cca 200°C, príp. podľa svojich skúseností s rúrou. Krok 7: Z polovice cesta som robila obyčajné tvarohové pagáčiky, bez medvedieho cesnaku. Prekladanie nie je nevyhnutné, pagáčiky nelístkujú, bol to experiment, cesnak je možné dať rovno do cesta, ako je to pri recepte v poznámke.

TIP: Nejlepší recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 13. 4. 2013

Poznámka autora magdalenka

http://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s-...

Nejedná sa o klasické kysnuté cesto, droždie a tvaroh cesto len nadľahčujú. Na priereze vidno štruktúru. Nie je to dusivka, vlhkosť zabezpečuje tvaroh.

Pagáčiky chutia hlavne vlažné, my sme ich mali dnes ku boršču.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v9k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové pagáčky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4v9k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Veronika.Hrozna: to poznám...napr. niektoré kysnuté cesto pečiem z hlavy, bez receptu. Napriek tomu som posledne z neho vynechala olej...počas miesenia sa mi to zdalo tuhé, pridávala som teda mlieko a až po upečení a ochutnaní mi došlo...makové a tvarohové buchty, upečené z 1 kg múky...:-8

magdalenka: Taky se stává, že člověk něco zapomene přidat. Já vždycinky kontroluji, dle receptu, jestli jsem nezpomněla třeba vajíčko, prdopeč atd. Už jsem se nachytala, že jsem zapomněla něco přidat , vícekrát. Ale tento receptík je v pořádku, já ho taky pekla, ale bez česneku, jen s pepřem a byl výborný.

Natalioreirroo: neviem, kde sa stala chyba - postupovala si podľa receptu, správne odvážené, odmerané suroviny, dodržala si postup - margarín neroztopiť, pracovať rýchlo, aby sa nerozpustil? Viacerí piekli pagáče bez problémov - podľa recenzií nižšie. Na 500 g múky príde iba 100 ml mlieka a 150 g smotany...neviem si predstaviť, prečo bolo potrebné pridávať 200 g múky navyše. Snáď na budúce sa ti viac vydaria.

Nevím kde se stala chyba ale těsto bylo tak extrémně řídké a lepive, ze jsem ještě tak 200g mouky musela přidat. 🤷‍♀️

casino: pagace nevarim. Peciem.

"Vanička, nebo ve staniolu?"
Ba ne, není to jedno, neb jedno je kolečko u trakaře, že :-K
u nás na vaření ve staniolu (což už vlastně staniol dááávno není) ;-)

jirih: nizsie sa vyjadrujem k tvarohu. Nepoznam ceske tvarohy, ale myslim, ze je jedno, aky tvaroh sa pouzije. Nech sa dari a chuti!

Recept vypadá suprově. Dal jsem 5 * a chystám si je upéct. Jen by mě zajímalo jaký tvaroh do toho dát? Vanička, nebo ve staniolu? Děkuji.

danka1965:Nepoznám vaše výrobky, nežijem v Čechách, takže k tvarohu sa neviem vyjadriť. Ale som rada, že sa ti vydarili a že si spokojná! Podľa fotky vyzerajú výborne! Ďakujem za správu!

Skutečně skvělé, jen jsem měla doma tvaroh doma jen vaničkový, asi by to chtělo ze staniolu, že?. Ale myslím, že se povedly :-p. Pokusím se přidat foto

Jindřich::-D:-D:-D

Jindřich 18. 3. 2016 15:28
magdalenka: Tak fajn - kvůli pagáčikům už sedám do auta a jedu si pro medvědí česnek do Horského parku (které hory?) nebo ještě lépe do lužního lesa u Dunaje :-S Ale ten recept musí být výborný :-p

Nikoleta:vďaka za skvelú správu!

aaa... namiesto margarínu som dala obyčajné maslo, lebo my margaríny nepoužívame a bolo to naozaj super. fakt ďakujem za recept!:yes::yes::yes::-K

Mňam!!! Sú vynikajúce, chutili celej rodine, a mamina ma dokonca ešte poprosila, či by som jej ich nespravila na jej meniny do práce :-)naozaj sú super

hanahcotton: Hani, ďakujem, som rada!:-K

Dnes jsem je upekla, jsou výtečné,:yes: jen nahoře jsem je posypala sýrem;-)přidávám foto a díky za recept :-K:-K:-K:-K

Coleta: Určite. Budeš to mať veľmi chutné.

Magdalenko, šlo by nahradit část tvarohu brynzou? Asi ne celé množství, že? To by bylo asi moc slané. Ale půl na půl by to snad šlo, ne? Ještě sehnat ten česnek a můžu to vyzkoušet :-)

renata: Som naozaj rada, že sa ti pagáčky podarili a že chutili. Ja ďakujem za priaznivú správu.:-K

Magdalenko dekuji za odpoved a za vyborny recept.Vcera jsem pekla s normalnim cesnekem, nasekanou petrzelkou a trochu rozpusteneho masla s vegetou a fakt bomba. Medvedi cesnak je tady divoky cesnek, tento tyden si to sezenu a budu pect tak jako Vy.Ale i tak se po nich jen zaprasilo a sousedi se olizovali. Dekuji

Zdeňka:No máme tady přesné to samé,co je v Čechách! Obchodníci nás nijak "nešetří" stejný póvl a hnus ! Takže díky i za čerstvý plevel ,který nejel pul Evropy v kamionu !:-D

renata: je to liečivá rastlina, využiteľná v kuchyni na mnoho vecí, mrkni na niektoré moje recepty. Konzumujú sa listy, majú arómu cesnaku, nerobia však žalúdočné obtiaže, sú bohatým zdrojom rôznych vitamínov atď. Sezóna medvedieho cesnaku je krátka, je to jedna z prvých rastlín, čo sa na jar tlačí von zo zeme.
Niečo si môžeš aj vygoogliť, napr. http://plnielanu.zoznam.sk/c/696/pomoze-proti-chor...

Magdalenko prosim co je to medvedi cesnek? Mohu ev. plnit i petrzelkou?

Dnes je tu takých, čo jedli vtipnú kašu, asi viac...;-)

magdalenka: Ale jen rádoby vtipná ;-)

Zdeňka: Komu není zhora dáno, v apatice nekoupí:no:

Zdeňka: Vtipná?

Koukám, že nebýt medvědího česneku, tak nemáte na Slovensku z čeho vařit.:-D:-D:-D

dexulka: Som naozaj rada, že si spokojná! Fotka je super!

Tak se mi podařilo nasbírat aspoň potřebné množství na tuto dobrotu,abych ji mohla vyzkoušet a nelituji :-8 Pagáčky jsou nadýchané,voňavé a chutné :-p Plno jich zmizelo jen tak nebo s kouskem čerstvého kozího sýra :-)) Posílám bod i foto :yes:

Recept se mi moc líbí, rozhodně vyzkouším. Medvěda nahradím pažitkou, určitě by to šlo. :yes:

magdalenka:Mám zkušenost,že když tvaroh není úplně čerstvý, tak mi taky těsto na slané tyčky nelístkuje! A zlehka vyvalovat ,jinak se to zmrší,teda mně !:-)):-D

Sarovka: Skvelá správa! Som rada, že sa môj recept šíri aj do Čiech. A zaujímavé, že mne to nelístkovalo...:-O
Vďaka aj za fotku!

Magdalenko, děkuji ti za skvělý recept:-K:yes: :yes: Byla to moje medvědí prvotina, ale ne poslední:-D Pagáčky byly výborný:yes: Bohužel než jsem vzala do ruky foťák, zbyly poslední kousky. Foto přikládám spíš jako důkaz, že mi těsto krásně listovalo;-)

Veronika.Hrozna: Horský park je toho plný (ale aj hafanov), plus lužný les pri Dunaji...pekný večer!

Nádhera ,to ani neukážu polovičce! Hned by chtěl ,ale nemám medvědí česnek ! Zdálo se mi ,že u souseda roste ,ale byl omyl, má tam konvalinky!
Uložím a možná na trhu koupím !

:-p Magdalenko jsou krásné a určitě moc chutné:yes::-K

Magdi, tohle jsem nějak přehlídla. Vypadá to hodně lákavě:-p

jarka skrobakova:ďakujem ti, si milá, ako vždy.:-K

;-):yes::yes: Máš je moc krásné Magdalenko :yes::yes::-K

1974andrea: neboj, niečo ti pošlem...:-D

magdalenka:A mě zas nepotěšily ty fotky od Alexiss:-//:-D

1974andrea: urob si s tým nejaký šalát, v čerstvom stave sú liečivé účinky silnejšie. Ja s ním nemusím šetriť, tak vymýšľam. ;-)
Ale tvoj koment ma potešil aj tak.:-K

magdalenka:Magdi nádhera:-8. Zrovna přemýšlím, do čeho upotřebím těch mých cca 20 listů, co mi letos konečně vyrostlo:-D

Tématické fráze:
topcesnek.cz, recepty s medvědím česnekem, přesný pagáček, přesné pagáčky, topcesnek, tvarohové pagáče, škvarkové pagáčky slovenské, tvarohové pagáčky, tvarohove pagačiky, medvědí česnek recepty, www topcesnek cz, slane pagace s medvedim cesnakom, recept s medvědím česnekem, topcesnek@ seznam.cz, pagáčiky s medvědím česnekem, recepty presny pagacek, stangle s medveďom cesnakom, tvaroh s cesnakom medvedím, pagáčiky s medvedím cesnakom, omeleta s medvedím cesnakom

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, mléko, smetana zakysaná, vejce, margarín, tvaroh, sůl, list medvědího česneku, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu