Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Haribacek Haribacek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 969 kJ /
1 905 kcal
Bílkoviny239,99 g
Tuky52,52 g
Vláknina45,58 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy106,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme. Krok 2: Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše spolu rozdrtíme a přesypeme do misky. Ke koření přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 prolisovaný česnek, sůl podle chuti a olej. Já jsem maso ještě před naložením do marinády trochu z obou stran osolila (plus do marinády jsem taktéž sůl dala). Krok 3: Maso naložíme a necháme nejméně dva dny odležet. Krok 4: Potom je grilujeme (každý si ugriluje dle toho, jak má maso rád propečené):) Krok 5: Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme olivový olej, sůl a pepř podle chuti a také nakrájený česnek, podle toho jak má kdo rád a vše pořádně promícháme. Krok 6: Zeleninu rozvrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny (občas vše promícháme). Krok 7: Mini topinky připravíme tak, že si ukrojíme pár krajíců staršího chleba. Krok 8: Krajíce rozkrájíme na kousky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 9: Vršek kousků chleba potřeme směsí z olivového oleje, česneku a soli. Krok 10: Pečeme ze začátku na 200°C a potom zmírníme na 150°C a dopečeme dozlatova.

Zveřejněno 22. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yDB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yDB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Tak teď ještě sehnat to kančí maso...:-/

jarda Kadic: Jistě Jardo:) Ale už ten recept nebude dodržen:D

Můžu si dát větší kousek a bez topinek?;-);-):-)):-))

1974andrea:U nás také,ale přesto dukladně propékám ! A klobásu z divočáka vařím tak nejmíň 20 minut/když mám/!:-D

Veronika.Hrozna:U nás se teda veškerá černá zvěř dává na veterinu kvůli svalovcům, takže já do růžova;-)

Nádherný recept,ukládám a hned jak bude nějaké masíčko z divočáka udělám !:-p U divočáka doporučuju dukladně propéct, v tomto případě dukladné ugrilování a propečení chrání před parazity. :-D

1974andrea: Není za co:) Já jdu dnes dogrilovat ještě zbytek a k tomu udělám novou zeleninku, tak pak přidám zase další foto:)

Haribacek:No panenku a hřbet už jsme na grilu dělali a super, s jiným kusem zkušenost nemám;-). A díky za upřesnění.

Opravila jsem ať je v tom jasno:) Pěkný den a doufám, že recept nezavrhnete:)

Já měla trochu větší kližku, alespoň mi bylo od známého řečeno, že to kližka je. Ale vhodná je na grilování prý i kýta, jinak z té kližky byly spíše takové mini plátečky:) Četla jsem, že ke grilování je dobrá kýta, hřbet nebo svíčková. Takže ať si každý vybere. Já měla doma tohle a maso bylo měkké a šťavnaté.

hanka:Ale v receptu se o plátcích píše a mají se naklepat;-)

1974andrea: Tak se jukni na ten talíř, to tedy určitě plátek není:-K

hanka:No tak to jsou spíš takový malý svalíky, válečky. Z toho asi plátky moc nepůjdou, nevím.

1974andrea: Já nejsem autorka, tak se jí předem omlouvám. Též mě to zajímalo a moje mamka je vyučená řeznice, tak jsem se jí optala a ta kližka je na noze nad kolínkem, ale říkala, že je to hodně mrňavý:-K

Jen jsem se chtěla zeptat, kližku mám spojenou se skotem ne s kančím nebo vepřovým, který kus je myšlen? Mám tu ještě nějaké kančí maso v mrazáku, ale asi kýty, přední i zadní;-)

Tématické fráze:
divočák na grilu, grilovaný divočák, divocak na gril recept, divočák na grilu recept, grilování divočáka, divočák na gril, kančí kýta na grilu, grilovaná kančí kýta, grilovaný kanec, kanec na grilu, kýta z divočáka na grilu, divočák na gril recepty, maso z divočáka na grilu, grilování kančiho masa, kančí maso recepty, kanci panenka na grilu, pečený hřbet z divočáka, marinada na kančí maso, kančí přední, pečená kančí kotleta

Suroviny:
maso kančí, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, tymián sušený, jalovec, rozmarýn, olej, česnek, cibule, sůl, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cibule, mrkev, bulva celerová, česnek, olej olivový, sůl, pepř, topinka, chléb, olej olivový, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu