Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stout chléb (chléb z černého piva)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 493 kJ /
2 986 kcal
Bílkoviny93,09 g
Tuky15,55 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 10,01 g
Sůl8,00 g
Sacharidy588,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, jedlou sodu a sůl. Promícháme a vsypeme celozrnnou mouku s cukrem. Vmícháme podmáslí s pivem a zpracujeme pevné nelepivé těsto. Krok 2: Přendáme jej do olejem vymazané pečící formy na chléb a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím rozpálíme troubu na 230°C. Krok 3: Odpočatý chléb vložíme do trouby a po 10 minutách pečení snížíme teplotu na 180°C. Pečeme dalších 25 minut. Krok 4: Po upečení by chléb měl mít zlatavou pevnou kůrku a po zaklepání na spodní část by měl vycházet dutý zvuk. Chléb necháme zchladnout na mřížce a podáváme.

Zveřejněno 23. 4. 2013

Poznámka autorky Lucasinka

Velkou výhodou tohoto chleba je, ze nekyne, tudíž do hodiny máte na stole krásně voňavý, čerstvý a nadýchaný chléb, který má díky pivu a podmáslí příjemnou ojedinělou chuť. Použila jsem pivo Guinness. Název chleba jsem zvolila, protože v Anglii je silné černé pivo označováno „stout“ a originální název „Stout bread“ jsem nechtěla příliš měnit.

Pekla jsem podle receptu mého velkého oblíbence Paula Hollywooda z pořadu BBC „Paul Hollywood’s Bread“

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stout chléb (chléb z černého piva)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZJk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stout chléb (chléb z černého piva)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZJk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

lucasinko: paula hollywooda miluju, když jsu u dcery v UK každý večer musím koukat na jeho vařící programy.... je nááádhernej, moc se mi líbí....to jenom tak bokem..

Marcela: Abych rekla pravdu, netusim. S dom.pekarnou nemam zadne zkusenosti. U receptu, ktery je mezi podobnymi recepty, testo v pekarne zadelavali

Frantiska: Dobrý den, myslíte, že by šel chlebík upéct i v domácí pekárně. Není těsto moc těžké a lepivé aby to lopatky zvládly?? :-S

recept se mi libi :) vyzkousim

varilamyskakasicku: Myslim, ze klidne i dortova nebo kolacova forma neni na skodu. Pri peceni ve forme na chleba je jen obdelnikovy tvar, ale ten pro chleba neni nejdulezitejsi ;-) Dejte vedet, jak se povedl

Tak to je paráda, kam bych to těsto nalila, když nemám pečíčí formu na chleba? Pustila bych se do toho ještě teď;-);-):yes:

Tématické fráze:
chleba z piva, recept na domácí chleba z anglie, chléb s jedlou sodou, černý chléb, chléb se sodou, domácí chléb z černého piva, chleba se sodou, chleba z jedlé sody, recept na chleba s jedlou sodou, recepty na černé pivo, chléb z piva, stout recept, domaci chleb se sodou, kuchrka, recept na černé pivo, chleba s piva, chléb z jedlé sody, chleba ze jedlé sody, chleba s pivem, chleba z jedlé sody recept

Suroviny:
mouka celozrnná, mouka hladká, pivo černé, podmáslí, cukr hnědý, soda jedlá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu