Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexické chilli con carne

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanikadlecowa hanikadlecowa

Snadný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 468 kJ /
2 741 kcal
Bílkoviny174,85 g
Tuky86,45 g
Vláknina194,05 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,50 g
Sacharidy227,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky. Nakonec si oloupeme česnek. Krok 2: Na pánev kápneme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku. K cibuli prolisujeme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín a majoránku. Necháme vše alespoň 5 minut dohromady restovat, aby se všechny vůně promísily. Krok 3: Ke směsi přidáme maso a vařečkou ho "nakrájíme" na co nejměnší kousky. Poté co se nám maso zatáhne, přilijeme do pánve kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml vlažné vody a konzervovaná rajčata s rajčatovým protlakem. Vše pořádně promícháme a necháme pod pokličkou 20 minut vařit. Po 20ti minutách přidáme do pánve fazole zbavené šťávy, stáhneme plamen na co nejméně a vše ještě jednou necháme 10 minut povařit. Krok 4: Pak odklopíme pokličku, vypneme plamen a omáčku necháme 10 minut odležet. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo jako já, placky chapati :)

Zveřejněno 23. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické chilli con carne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK51

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické chilli con carne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK51

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Hlavně tam nemají co dělat čerstvé papriky pokud se nejedná o pálivé

Jednoduché a dobré. Stačil mě k tomu chleba:-p

Mesic: Je vidět, že jsi nikdy hořkou čokoládu v Chilli con carne nejedla, protože tomuto jídlu to dává typickou chuť.:yes::yes::yes:

Odpověď pro víc lidí najednou:
Měsíc - jo, hořká, ale opravdu příšerně a jinak nepoživatelná čokoláda se v Mexiku přidává. A je to dobrééé, dává to "šmrc".;-)
Měsíc - Tortily - vzít jednu a dát přímo na plynový hořák nebo na elektrickou plotýnku, žádná pánev, žádný omastek. A pak hlídat ostřížím zrakem, smí to udělat jen nahnědlou bublinu. Ihned sundat a dát do utěrky aby nevychladla než se udělá další. Takhle to dělají v mém milovaném Mexiku, odkoukáno přímo tam.:-p
hanikadlecowa - Já ani kritizovat nechtěl, i když někdy si pustím hubu na špacír, to zas jo. Třeba když vidím recept na pravou pizzu a je tam jako majda kečup:-O

:-D fakt jo, zjistila jsem to až po letech vaření tohoto receptu od kamošky, v první chvíli jsem myslela, že si dělá srandu, on se tam dává kousíček na "propojení chutí" - ať to znamená cokoli, nijak mě tam neruší, ale ani nemám pocit, že by to jídlo nějak mooooc vylepšila :-))

Mesic:jéé tak ona se tam ta čokoláda fakt dává? :-D já jsem si tam nakonec trochu taky lupla ale nechtěla jsem to sem psát, abych nebyla za troubu :-D

Ale nedá mi to, ta příloha vypadá božsky, taky zkouším takové placky, ale hrozně se mi pálí a když snížím teplotu tak zas nevyskočí. Prozraď nám jak je děláš ty... jinak chilli con carne bude zítra, díky za inspiraci :-))

Drobek:Určitě to neberu jako kritiku..naopak jsem moc ráda za každou radu od zkušenějšího..přístě dám na Vás! :-8:-)

Drobek:Já to věděla:-D Zdravím;-)

šťouchadlem na brambory se maso rozmělňuje fakt skvěle, ale pokud člověk koupí kvalitu nebo si sám namele, tak to jde i vařečkou :yes:
A ještě dodám, že by tam měl patřit čtvereček kvalitní hořké čokošky ;-)

Už jsem tu. :-)) Majoránka mi tam ani trochu nevadí, je to blízká příbuzná dobromysli, teda nově oregana, a to se v mexické kuchyni používá.
Jedině mám připomínku k masu, když už teda musím rejpat;-). Totiž mleté. Z normálního mlýnku je to moc najemno, chtělo by to mlejnek asi s centimetrovými dírami. Ale kde ho vzít? Tak nasekat nožem.
A dobrá rada na závěr, když se dělá mleté na pánvi a je ho potřeba rozmělnit, šťouchadlo na brambory to zvládne hravě a bez násilí. Zkuste, jde to náramně.
No, že jsem autorku nesprdnul? A dám jí bod. Tak.:yes::-K

Mám ráda chilli con carne, já bych si pochutnala. I když tam, myslím, nepatří ta majoránka, ale mě by chutnalo:-p:yes: Určitě se tady objeví Drobek a řekne nám, jak to má vypadat " echt" mexicky:-D

Tématické fráze:
chili corn chilli con carne, chilli con carne, chilli corn carne, chvíli con carne, chili corn carne recept, chilli corn carne recept, chili corn carne, mexické fazole chilli con carne, chilli corn carne recepty, concarne, chilli con carne recept, recept chilli con carne, chili concarne recept, chili corn carne recepty, meksicke fazole, recepty chili corn carne, mexické fazole con carne, chilli von carne, chili von carne, chili von con carne

Suroviny:
maso mleté, cibule, olej, paprika čerstvá červená, česnek, fazole červené sterilované, rajče sterilované, sůl, pepř, protlak rajčatový, koření chilli, paprika sušená sladká, kmín drcený, majoránka sušená, voda, bujón

Přidat fotografie receptu