Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mufloní kýta

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 543 kJ /
2 520 kcal
Bílkoviny224,78 g
Tuky121,91 g
Vláknina27,65 g
Cholesterol 621 mg
Sodík 2,27 g
Sůl5,60 g
Sacharidy87,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme. Krok 2: Pripravené stehno vyberieme z marinády a osušíme. Mäso prešpikujeme hranolkami slaniny, okoreníme, osolíme a zo všetkých strán opečieme na masle. Krok 3: Podlejeme trochou marinády a zakryté v rúre dusíme 40 minút. Potom mäso otočíme a opäť prikryté dusíme 40 minút. Počas pečenia podlievame precedenou marinádou. Krok 4: Hrušky rozrežeme na polovice, ošúpeme, odstránime jadrovník a posypeme škoricou. Vložíme k mäsu a odkryté podusíme ešte 15–20 minút. Krok 5: Mäso vyberieme, narežeme na plátky. Podávame s ryžou, hranolkami, obložené hruškami, ktoré sme naplnili brusnicovým kompótom a preliate precedenou šťavou.

Zveřejněno 28. 12. 2008

Poznámka autorky tejaja

Dĺžka pečenia mäsa závisí od jeho hrúbky, treba ho kontrolovať.

Namiesto brusníc som použila ríbezle naložené ako brusnice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mufloní kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJOG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mufloní kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJOG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dobrý večer, Váš recept mně velice zaujal,muflonní kýtu jsme vyhráli v tombole na mysliveckém plese a tak už jsem ho naložila podle receptu a v neděli bude k obědu.Moc se těšíme,jen mně není jasné,co s tou zeleninou, ve které je maso naložené.Ta se vyhazuje a nebo se na ní peče to maso zároveň s marinádou.V receptu je,že se podlévá scezenou marinádou,tak nevím.Děkuji moc za odpověd.

Zdenka: :-) Gratulujem k výhre. :yes: Mäso počas pečenia podlievate precedenou marinádou, takže mrkva sa tam nedostane. :-p

recept vypadá skvěle! Muflona mám v mražáku, tak to určitě vyzkouším!!!!:yes::yes::yes:

Terezko vypadá to skvěle! Já se strašně nerada pouštím do neznámých mas, takže ti patří obdiv.Jednou jsem dělala bažanta a nechutnal nám vůbec, ale pak jsem zas měla naloženého zajíce, a dost dlouho a byl vynikající, měkoučký,lahodný a fakt jsem měla strach to ochutnat. Taky jsem dělala jelení guláš s brusinkama, ale ten mi poradil syn z restaurace, musela bych se ho na to zeptat, už jsem zapoměla. Takže klobouk dolů a máš to za 1, věřím, že v tvém provedení to jedli všichni a všem chutnalo.:yes:

Maruška, bolo to niečo na spôsob hovädzieho, len tmavšie, bolo to cítiť tou marinádou, teda vínom. Prešpikovať slaninou to chce, inak je to dosť chudé mäso. Srnčie mám ešte v mrazáku, to akosi neprišlo na rad, bolo toho na jedenie veľa:-D:-D

Tak to věřím, že jste si pochutnali ! My máme zvěřinu taky moc rádi, muflona nemám, ale mám kousek srnčího, to půjde s ním taky. Dávám jedničku, muselo to být skvělé:yes::yes:

To vypadá strašně dobře. Nevím, jestli mi tu někdo uloví muflona ;-) - ale zajímalo by mě, jakou měl chuť - jestli spíš nasládlou nebo tak, k čemu bys tu chuť přiblížila - samozřejmě že jen velmi orientačně.:-)ale :yes:

Tématické fráze:
mufloní maso recepty, mufloni maso, mufloní guláš, recepty z mufloního masa, guláš z muflona, recept na mufloní maso, maso z muflona, recepty na mufloní maso, muflon-recepty, muflon na víně, mufloní maso recept, recept z mufloního masa, recepty mufloní maso, guláš z muflona recept, příprava mufloního masa, muflon maso, muflon gulaš, muflonní kýta, maso z muflona recepty, mufloní guláš recept

Suroviny:
kýta muflonní, slanina uzená, sůl, pepř mletý, máslo, hruška, skořice mletá, kompot brusinkový, voda, víno bílé suché, cibule, mrkev, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list

Přidat fotografie receptu