Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí závitek s rýžovým pilafem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dewclay dewclay

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 082 kJ /
498 kcal
Bílkoviny91,21 g
Tuky11,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme si v kastrůlku trošku másla, rozklepneme vejce, LEHCE osolíme a opepříme a uděláme si míchaná vejce. Když máme hotovo, sundáme z plotny a necháme vychladnout. Krok 2: Mezi tím si připravíme maso.
Kuřecí prso opláchneme, zbavíme nečistot a nařežeme tak, aby nám vznikl jeden velký plátek. Krok 3: Plátek z obou stran osolíme, opepříme, a z jedné strany lehce posypeme mletou paprikou a koření lehce prsty zamačkáme do masa. Na stranu, kterou jsme posypali paprikou, položíme plátek slaniny, sýra, slaniny, sýra a vejce které nám už vychladlo. Krok 4: Maso nyní smotáme a pokusíme se udělat rolku, kterou svážete nití nebo propícháte párátkem. Na pánvi si nyní rozpálíme olivový olej, rolku posypeme grilovacím kořením a PRUDCE osmahneme ze všech stran včetně boků. Krok 5: Když se nám maso krásně do zlatova opeklo, vložíme jej do kastrólů ve kterém je na jemno nasekaná cibule, lehce oleje, grilovací koření, sůl, pepř. Podlijeme lehce vodou, přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C. Po 10ti minutách sundáme alobal, podlijeme a pečeme dalších 10 minut. Krok 6: Když je maso hotovo vyndáme jej na prkénko, zbavíme nitě či párátek, rozkrojíme napříč a servírujeme s výpečkem z kastrolu (případně dochutíme). Krok 7: Zdobíme pepřem z mlýnku a petrželkou.

Rýžový pilaf:

Uvaříme rýži tak, aby nebyla úplně měkká, přecedíme, na pánvičce si rozpálíme olej, vložíme jarní cibulku, rýži, hřebíček a orestujeme. Krok 8: Sýrová omáčka:

V kastrolku si rozpustíme lehce másla či oleje, vlijeme smetanu (min. 30%) necháme chvilinku povařit, vložíme nastrouhané sýry a tavený sýr, mícháme dokud se nám vše krásně nerozpustí. Poté přidáme sůl a bílý pepř.

Zveřejněno 24. 4. 2013

Poznámka autora dewclay

-Máslo na vejce je lepší než olej. Má to lepší chuť :)

-Kuřecí maso nenaklepáváme, protože je velice křehké!

-Mletou papriku použijete podle vaší chuti (sladká, pálivá) nic tím nezkazíte :)

-Doporučuji vázat nití, párátka se sice lépe vyndavají ale utečou vám z masa šťávy.

-Prudce osmahneme aby se maso rychle zatáhlo a šťávy neutekly :)

-Maso při pečení poléváme aby nebylo moc suché

Jako přílohu místo pilafu můžete použít opečené brambory s cibulkou.

Doufám že si pochutnáte :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí závitek s rýžovým pilafem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí závitek s rýžovým pilafem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Bibinka: Děkuju za pochvalu :-) tak, snažím se, když už se dokopu k tomu abych něco uvařil tak se snažim aby to za něco stálo :-p

perfektní:yes:

Davide, ve svých 20ti letech jsi dost šikovný:yes: a tohle vůbec nemusí být špatné a máš tam i dost šťávičky, na tu jsem umanutá;-) já ti za to dávám 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
kuřecí závitky recept, pitaf kuřecí prsa maso recepty, zavitek v ryžovým papíře, kuřecí závitky s celerem, syr,anglicka a kureci co s tim, jak udělat ryží jako přílohu aby nebyla suchá, ryze s kureci rolkou

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina anglická, vejce, sýr eidam, cibule, paprika sušená sladká, koření grilovací, sůl, pepř, olej olivový, petrželka, máslo, rýže, cibulka jarní, koření hřebíček, cibule, sýr tavený, sýr niva, sýr hermelín, smetana, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu