Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá koprová omáčka

Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla příjemně sladkokyselá.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

andy.333

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 324 kJ /
794 kcal
Bílkoviny17,95 g
Tuky59,73 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 174 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy44,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme máslo, přisypeme na něj mouku a osmažíme do světlé jíšky. Poté ji zalijeme vývarem. Pokud nechceme použít jíšku, můžeme máslo zalít rovnou vývarem a použít jiný způsob zahuštění. Krok 2: Přidáme kopr (můžeme použít i menší množství dle chuti) a koření v sítku a povaříme. Krok 3: Zalijeme sladkou smetanou a přidáme špetku sladké papriky. Krok 4: Koření v sítku vyjmeme. Nakonec osolíme a osladíme a pokud je potřeba přidáme trošku octu.

TIP: Jaké jsou nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 25. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá koprová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0M3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá koprová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0M3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Dobrý den, přidávám fotečku. Koprovku milujeme. :-)

To je zas něco, adminové by mohli zkusit vyrobit smajlíka ne ťukajícího si na čelo, ale jak rovnou mlátí hlavou o stůl:-//

Iljusa: :yes: :-D

Pro ty, kteří si chtějí uvařit skutečně dobrou koprovou omáčku dávám odkaz na recepty:
http://www.toprecepty.cz/recept/2780-koprova-omack...

http://www.toprecepty.cz/recept/4995-koprova-omack...

http://www.toprecepty.cz/recept/26213-koprova-omac...
Nechci přidávat k podobným receptů, neboť toto se jim vůbec nepodobá.

karolína: Nechápu, že nechápeš. Receptíku dávám +10 bodíků

karolína 26. 4. 2013 09:37
Další "skvost". V surovinách žádná smetana není, naopak je tam bobkový list a nové koření, ale to zase není v postupu. Recept je akorát na ....:-//:no:

:-p:-p:-p

Iljusa::-D:-D tak se ti podařilo mě rozesmát nahlas.....díky:-K

xjurny: Možná by bylo fajn smazat celý recept, bo je to slátanina:-)

Přidávejte prosím jen takové komentáře, které budou přínosem pro kuchaře a kuchařku, kteří si recept budou chtít uvařit. Ty ostatní smažu. Děkuji za pochopení :-K.

Jana Remkova: Paní Remková, včera můj komentář k vám někdo vymazal, tak ho napíšu znovu. Svou poznámkou v profilu byste se měla řídit hlavně sama. Zvláště tou poslední větou. Kdykoliv se tu na Topkách vyskytne problémový autor, vy pokaždé honem přispěcháte a jako "starostlivá matka" se ho vehementně zastáváte, navzdory faktům a pravdě. To, že s oblibou fakta překrucujete, si snad už všimli všichni. Pokud jsem si vědoma, rebeky fotku chválili všichni, jako jediné pozitivum tohoto receptu, včetně mé maličkosti, tak tu z ní nedělejte obětního beránka :-!
A dodatek. Bez kritiky není vývoje.

Naďo...........moooooooooc se omlouvám, ale tak jak ta fotka vyzněla, tak tak jsem to nemyslel. Promiň. Doufám jen, že si mně zase vrátíš.........přeji hezký den :-K:-K:-K

Ako začiatočník by som teda podľa tohto receptu určite kôprovku neuvarila. Každý začiatočník potrebuje presné množstvo surovín i podrobný postup. Inak aj tu sa prejavila posledná móda (zlozvyk) - nepísať poriadne množstvá - 1/2 masla, 1 smotana, 2 Nivy a pod. Bujón nebudem komentovať, ale sladká paprika ma prekvapila. Nechcem autorku urážať ani nič podobné, ale čo sa mi na tom recepte páči sú fotky. Ale podľa nich sa nedá navariť.

magdalenka: Magdi, Toprecepty už dávno nepatří mezi TOP recepty v tom smyslu, jak to vidím já. Předpokládám, že případný uživatel si najde koprovku, vyjede mu jich několik a vybere si podle toho, která bude nejsrozumitelnější. Má také možnost se autora přece zeptat. Já přece netvrdím, že tohle je nějaký vzor super receptu. Jen se mi nelíbí, že za snahu Nadi se tady vytvořila diskuze, ze které je nejvíc špatná právě ona.

Ještě bych dodala něco....
Jen spokojený a vyrovnaný člověk nepociťuje potřebu ostatní zesměšňovat, obviňovat a kritizovat. Dělá rychlá a správná rozhodnutí. Rád a bez váhání podporuje dobré věci....

Jana Remkova: Myslím, že spôsob zahustenia u omáčky je dôležitá informácia, hlavne pre amatéra v kuchyni, na tom trvám. Autor by takéto veci rešpektovať, veď sa tu chce podeliť s ostatnými o svoje najlepšie recepty. Je to môj názor, chápem, že sa ti nemusí pozdávať.
Nadina fotka je krásna, ako vždy. Jej fotky sú ozdobou každého receptu.

Tématické fráze:
rychlá koprovka, jak uvařit koprovou omáčku, jak uvařit koprovku, koprová omáčka top recepty, koprová omáčka bez smetany, koprova omacka ze sklenice, zdravá koprová omáčka, koprova omacka, top recepty koprová omáčka, dobra koprova omacka, veganská koprová omáčka, příprava koprové omáčky, recept na koprovou omáčku, koprová omáčka z masoxu, koprova omacka ze suseneho kopru, koprová omáčka kopr ze sklenice, koprová omáčka z nálevu, koprova omacka ze sklenicky, koprová omáčka zdravě, koprova omac

Suroviny:
kopr, máslo, mouka hladká, vývar masový, cukr, sůl, ocet, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká, smetana sladká

Přidat fotografie receptu