Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 721 kJ / 2 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,65 g |
Tuky | 32,40 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,01 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 378,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 minút stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame.
Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto, zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď...). Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek.
Krok 4: Ukladáme na pečící papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry na 200 °C, pečieme 10 minút. Po 10 minútach vyberieme, potrieme. Na potieranie v miske zmiešame soľ a vodu, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom. a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať.
Zveřejněno 27. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Moje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Nejnovější recepty
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 1 hodinou
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 16 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 19 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou
David@ před 20 minutami
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 2 hodinami
Borůvkové muffiny
tara23 před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 2 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 3 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 3 hodinami
Kapustový prejt
magdalenka před 4 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 5 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 7 hodinami
Tématické fráze:
precliky recept,
vařené preclíky,
precliky videorecepty,
recept na sýrové preclíky,
medvedi praclik,
pikantní preclíky,
sýrové preclíky,
video preclíky,
precliky,
preclíky video,
zadejte název receptu - preclíky.,
recept na preclíky,
recepty preclíky,
česnekové preclíky,
madvedi česnek,
sýrové preclíky recept,
jak se delaji precliky,
slané preclíky,
madvědí preclík,
domácí praclíky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
sůl,
list medvědího česneku,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (24)