Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové kuře na hříbcích

Hodnocení receptu je 4,7 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie180 kJ /
43 kcal
Bílkoviny1,68 g
Tuky0,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče. Krok 2: Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme přiklopené do rozpálené trouby na 200C. Krok 3: Během pečení poléváme výpekem, popř. podléváme vodou. Krok 4: Asi po 30 minutách odklopíme, přidáme kousek másla a za občasného polévání výpekem dopečeme do zlatova. Krok 5: Maso vyjmeme, rozmačkáme česnek, výpek zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody. Krok 6: Necháme zhruba 10 minut provařit, dochutíme a vrátíme maso zpět. Krok 7: Prohřejeme.

Zveřejněno 27. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové kuře na hříbcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKvG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové kuře na hříbcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKvG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

1974andrea:Není zač děkovat :-))Kdo by odolal,když to umíš tak hezky nafotit :-K Navíc je to jednoduchý recept,který zvládne snad každý ;-)

dexulka:Ale ty mi děláš radost:-)), že zkoušíš mimo jiné i moje recepty. Moc ti za to i za fotečky děkuju :-K

Neměla jsem hříbky,tak jsem použila hnědé žampiony,bylinkové koření spolu s čerstvou šalvějí a přidala jedno čerstvé rajče,které chtělo zpracovat :-8 Podávala jsem s rýží a moc jsme si pochtunali :-p Přidávám bod i foto ;-)

Dana61:joj, taky to máme nejraději s rozmačkanými bramborami a s tím sosíkem mňamka veliká.:-p Je to dobré i s rýží;-)

dělám velmi podobně a tak vím, že je to mňamka:yes::-D
Bibinko: u nás k tomu mají nejraději brambory, rozhňahňat s tím sosíkem a mňammm:yes: už jsem podávala i s rýži a také velmi dobré, takže jak píše autorka s čímkoliv, mimo těch kynutých knedlíků - i když mezi námi, ze zbytku udělat více sosu, zahustit, přidat smetanu či zakysanku a k tomu ten knedlík, co říkáš:-D
Yanull: ono to nebude v tom, jestli jsi registrovaná či nejsi, ono to je opravdu v každém z nás;-) pokud by ti byla oprávněná výtka k receptu, tak proč né, ale řešit, že súseda má to samé s.. nebo bez, je směšné:-D

Andrejko, pěkné, jednoduché a už podle fotky to nemůže být jiné než dobré! :-p:-K:yes:+

Bibinka:Jani, popravdě řečeno, měla jsem k tomu jenom cornspitz a rajčatový salát:-D, ale určitě k tomu půjde asi cokoliv kromě kynutých nebo houskových knedlíků, pokud si uděláš více šťávy nebo trochu zahuštěné omáčky.;-)

1974andrea:Andrejko, zrovna dopékám kuřecí stehna a zrovna jako ty používám také jen stehna. Potřebovala bych, aby bylo kuře jako stonožka:-D Kuře a různé bylinky, je vždycky dobré. Jakou jsi dávala přílohu:-? máš 12.bod:yes:

Šalvěj už se zmátořila po zimě houby také ještě mám tak určitě vyzkouším;-):yes::yes:

Jana Remkova:Jani, šalvěj seženeš v kterémkoliv zahradnictví, popř. Baumaxu, Bauhausu, Obi, Hornbachu ... všude, kde prodávají venkovní rostliny.

Jinak všem děkuji za komentáře a i těm neregistrovaným za jejich jistě plnohodnotné;-):-K

Mám ráda tvé recepty. Jen ta šalvěj, já fakt nevím, kde ji mám vzít a ty ji hodně používáš. Rozhodně bod a mám ještě snad nějaké houby, takže dobrý tip na oběd;-)

Mně se již mnohokrát stalo, že jsem hledala jednoduchý, v podstatě základní recept, ale jak píše Andrea, často byly "obohacené" o spoustu dalších surovin. A ten, který jsem hledala, tady kupodivu chyběl.
Včera jsem zapomněla dát bod, tak napravuji..:yes:

Líbí:-p:-):yes::yes:

Recept 6.bodem oceňuji :-K, protože si vážím všech, kteří "umí":yes: a ke komentářům od neregistrovaných jen stručně doplňuji: "Ta naše povaha česká" :no::-//

Tak toto musi byt velice dobry recepis. Privezla jsem si z Evropy susene houby a tak to zkusim s nimi. Moc skoda ze tento hezky recepis dobrovazi tak osklive nektere komentare.

Tak já tohle nikdy nedělala, já si ukládám k vyzkoušení:-K Je pravda, že duben je tady trošku "pře1974andreováno", ale kdo umí, ten umí, zkuste v sobě lidi potlačit závist a uznat, když je někdo lepší... Taky jsem si nevšimla, že by tady zrovna Andrea někoho prudila, ta na to nemá čas, vždyť pořád vaří a fotí a jistě si to i ráda sní, že;-):yes: A pro případné rýpaly: opravdu nemám zapotřebí anonymně lézt komukoli kamkoli, ale dokážu uznat dobrou práci... a poslat bod:yes:

Andrea Janečková:Tak mi ty stejné recepty, prosím, najděte a přidejte do podobných. Děkuji a dobrou noc;-)

Andrea Janečková 27. 4. 2013 19:54
1974andrea: Lež jak věž :-D Možná ne doslova, jak píšu...ale v jiné formulaci mnohokráté! Ale to je jedno. ;-)

Andrea Janečková:Taky si myslím, že se to vařívá nebo lépe řečeno peče v mnoha domácnostech. Ale při prohledání Topek, původně jsem opravdu chtěla přidat jen fotky, jsem tady recept nenašla. Je tu několik receptů, kde je přidáno ještě dost surovin nebo jsou houby jako nádivka v kuřeti... A nikdy jsem nenapsala někomu, že recept už tu je, ať dá jen fotku k jinému receptu;-)

Andrea Janečková 27. 4. 2013 19:34
Nejlepší na tomhle receptu je foto. To je jedinečné, to jistě umíte, jak koukám na Vaše vložené. Tohle snad vaří kdekdo, koho znám, já naprosto běžně, taková rodinná notoricky známá, dobrá rychlovka. A to tu často voláte "stačilo přidat fotku k již přidanému receptu"...nooo, musím se smát. :-D

hosta:Já taky, proto likviduju mražené:-D

Jitkas:No právě, ty děti:-D Mně by chutnalo určitě, ale víkendy se vaří podle prcků;-)

Taky máme rádi - hub dávám asi více, už se těším na čerstvé:yes:

andrea: Kdyz to podlejes misto vodou bilym vinem, bude to dokonale itaske. Ale mozna detem by nesmakovalo, tobe urcite ano. Barvicka jako vzdy - nadherna.

1974andrea: Pekné a nepochybne voňavé. Krásna kombinácia.:yes:

Eliza:Hledala jsem, nikde jsem nenašla s bylinkami, což dodá masu jinou chuť, a i v těch podobných je třeba hořčice ... Tento jednoduchý recept jsem tu opravdu nenašla;-)

Hezké... Ale to tu ještě není??:-O

Mňam - kuře - šalvěj ;-);-);-)Ideální kombinace chuti:yes:

Tématické fráze:
kuře na hříbkách, pečené kuře na hříbkách, recept kuře na hříbkách, recept na kuře na hříbkách, kuřecí maso na hříbkach, kuřecí maso recepty se sosíkem, bejby kuře, kureci stehna na hribkach, kuře na hříbcích, kuře na hříbkách recept, bejby kuřata, na hribkach, kuřeci na hřibkach, jakse podleva kure, bejby kuratko recept, pecene kure houby susene, kure na hripkach, kurenahribkach, kure na hribkach s ryzi, pečené maso na hříbkách

Suroviny:
kuře, čerstvé bylinky, koření bejby gril, česnek, máslo, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu