Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Předkrm z pečené červené řepy

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 735 kJ /
415 kcal
Bílkoviny15,28 g
Tuky26,33 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte troubu na 200°C. Krok 2: Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Krok 3: Připravte velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou bylinek. Krok 4: Přidejte čtvrtinu oloupaných stroužků česneku, osolte a opepřete. Pořádně pokapejte lžící olivového oleje. Nakonec zakápněte 3 lžičkami balzamica a zabalte do velmi pevného balíčku. Krok 5: Vložte do vyhřáté trouby na 1 hodinu a 30 minut péct. Krok 6: Zatímco se řepa peče, nachystejte pomeranče. Ostrým nožem okrájejte kůru i s bílou částí, až zůstane jen šťavnatá dužina. Takto oloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Krok 7: Stejně tak nakrájejte i kozí sýr, tentokrát na půlkolečka. Krok 8: Na rozehřáté pánvi nasucho (tedy bez přidaného oleje) opražte plátky mandlí dozlatova. Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladnout a pomocí škrabky oloupejte slupku. Nakrájejte ji na tenká kolečka a můžete začít stavět věž tak, že na sebe navrstvíte vždy kolečko řepy a pomeranče střídavě s kozím sýrem. Krok 9: Na talíř rozložte pár lístků rukoly, na které přesuňte připravenou věž. Pokapejte ji jednou lžičkou balzamica i lžičkou olivového oleje. Posypte troškou mandlových lupínků a můžete podávat.

Zveřejněno 1. 5. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/predkrm-z-pecene-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předkrm z pečené červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nm67

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předkrm z pečené červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nm67

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To budu muset vyzkoušet, pomeranč s řepou jsem ještě nekombinovala. Ale až na podzim, teď už mají pomeranče po sezóně a řepa vlastně taky. Tak počkám na novou sklizeň :-p:-p

Kozi syr tomu dal urcite tu spravnou chut, dovedu si predstavit, moooc pekne!

Tématické fráze:
sklizeň červené řepy, lupínky z červené řepy, cervena repa sklizen, pečené lupínky z červené řepy, cervena repa lupinky, jak se peče červená řepa, pečený červena repa, červená řepa-sklizeň, recept lupínky z červené řepy, kdy sklidit červenou řepu, pecene lupinky z repy, lupínky z červené řepy v troubě, pečena řepa s kozím sýrem a rukolou, lupínky s červené řepy, jak se peče řepa, sklizeň řepy, recepty lupínky z červené řepy, peceni cervene repy, pečená červená řepa recepty, červená řepa pečená v troubě

Suroviny:
řepa červená, tymián, rozmarýn, česnek, pomeranče, sýr kozí, ocet balsamiko, olej olivový, lupínky mandlové, olej olivový, rukola

Přidat fotografie receptu