Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí na červeném víně

Kančí maso má výraznou chuť, vůni a je velice šťavnaté. Za pomoci pomalého hrnce můžete téměř bezpracně připravit kančí maso na červeném víně tak měkké, že se až rozsýpá. Pokud jako přílohu zvolíte houskový knedlík, určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Doba přípravy 325 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 310 min

325 min (15 min příprava + 310 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 876 kJ /
1 165 kcal
Bílkoviny171,30 g
Tuky14,58 g
Vláknina14,29 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy36,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky zhruba 2x2 cm velké. Krok 2: V pánvi, na rozpuštěném sádle, zpěníme a osmažíme cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme. Krok 3: Šťávu necháme vydusit, zasypeme sladkou a pálivou mletou paprikou, osolíme, okmínujeme, dobře promícháme, znovu zprudka a krátce orestujeme tak, aby se paprika nespálila, ale jen pustila barvu. Krok 4: Zalijeme červeným vínem, promícháme, přesuneme do nádoby PH, podlijeme vodou, vložíme čajítko s černým pepřem, zapneme na High (II. st) na 5 hodin. Krok 5: Dochutíme, případně zahustíme. Podáváme klasicky s knedlíkem, chlebem, bílým pečivem, jak kdo má rád.

TIP: Příprava domácích houskových knedlíků

Zveřejněno 1. 5. 2013

Poznámka autorky senky

Lze, samosebou, připravit i v klasickém hrnci na sporáku a dobu dušení přizpůsobit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BX9Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BX9Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Ahoj. Recept vypadá báječně a rád bych ho vyzkoušel. Kolik stupňů je PH High (II. stupeň)? Hádám, že ne všechny PH to mají stejné. Děkuji předem. Tros

Vynikající, dnes s těstovinami :-D

Jitka: :-K:-K

Teď to jdu zkusit :-) Jen nevidím ,kdy se tam dává ten česnek. Tipla bych, že hned na začátku s cibulí,ne? Už se na to těším,obrázek vypadá lákavě.<3

Simona: Děkuji za upozornění :-K samosebou, že s cibulí, opravila jsem ;-)

spagetka::-D taky jsem včera jeden takový "inteligentní" hlásila;-)
To víš, někdo se nudil a chtěl se s námi o to podělit;-)

senky: rebeka: nevím, jak to funguje, ale: konkrétně včera jsem mazala asi 8 hodně sprostých komentíků od neregi, už si nepamatuju odkud, ale jestli náhodou se nestalo, že už vám byl poslán mail na komentík a teprve pák se to vymázlo. včera nějaký neregi měl jedinou slovní zásobu začínající na h a 5 písmen....:no::no:

rebeka: mi i včera, ale vzala jsem to jako náhodu:-S a oba byly od neregi:-O;-), no počkáme a uvidíme....:-p

senky: to, s tím komentářem v emailu, a pak tu nic, se mi stalo opakovaně:-O

Anna Kocikova:Ančičko, díky:yes::yes:

Teď mi přišlo na mail upozornění na komentář a ono tu žádný není:-O:-O

Janinko,vypadá to báječně:-K:-p:yes:

Díky za pochvaly :yes::yes:
Bohužel i u nás to byl poslední kousek ze skromných zásob divočiny;-(
takže nezbývá, než doufat, že se zase brzy něco objeví;-):-))

úžasně vypadají kančí:yes::-D bohužel, teď jsem naháněla s myslivci ze zahrad v obci čtyř kilová selata, zato jich bylo 15 a bachyně nikde. Tak musím s realizací počkat, až bude kančí:-D a to je v nedohlednu;-)

:-p:yes:

Parádní kaneček:-p:-):yes:

mňamky:-p;-):-):yes::yes:

Kancové prý běhají po lese nad námi, ale doma žádný kousek není, ale recept si uložím, snad nějaký časem "dojde";-), hosta:yes::-D a receptu posílám "puntíka"-líbí se:yes:

+1:yes: Jo, kanec je kanec. Já se chystám na srnčí ;-)

suslajda: máš pravdu, krásné jídlo:yes:. Kanec ale v okolí žádný, jen spousta volů:-D:-D

Veronika.Hrozna 1. 5. 2013 13:40
:-p

Vypadá to úžasně měla jsem možnost kančí maso ochutnat a vím, že je to dobré masíčko tak můžu dát s klidem bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
kančí na víně, kančí na červeném víně, kančí maso na víně, kanec na víně, kanči kýta na víně, kanči kyta na červenem vine, kanci na vine recept, divočák na víně, kanec na červeném vině, kanci maso na cervenem vine, kančí žebra na vině, divocak na cervenem vine, pečené kančí na víně, kančí plec na víně, kanci kyta pecena na vine, kančí játra na víně, kančí vine, pečený kanec na víně, kančí na víně, kančí kýty na červeném víně

Suroviny:
maso kančí, cibule, česnek, víno červené, voda, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín drcený, pepř celý, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu