Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 926 kJ /
2 850 kcal
Bílkoviny161,54 g
Tuky233,63 g
Vláknina11,78 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 2,46 g
Sůl6,06 g
Sacharidy19,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety mořské tresky omyjeme a osušíme, zakapneme citronovou šťávou a posypeme pepřem a kmínem. Krok 2: Hnědé žampiony omyjeme, pokrájíme na malé plátky. Krok 3: Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Krok 4: Na plech si připravíme pečící papír, který pokapame olivovým olejem, kam položíme filety z tresky. Obložíme kousky řapíkatého celeru a plátky hub a dáme zapéci na 170 stupňů do předehřáté trouby. Při pečení, ryby občas poléváme přepuštěným máslem. Krok 5: Nakonec přidáme baby mrkvičky a pečeme ještě 10 minut. Krok 6: Než budou filety tresky hotové, připravíme si studenou omáčku :
Ančovičky nakrájíme nadrobno a spolu s nasekanou petrželkou nebo libečkem dáme do misky. Přimícháme majolku /jogurt/, hořčici a zamícháme. Krok 7: Upečené filety z tresky podáváme se studenou omáčkou.
Podáváme buď jen se salátem, nebo i s bramborem.

Zveřejněno 1. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1Wr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1Wr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Podle fota jsou na talíři brambory vařené ve slupce, rozkrojené na měsíčky.
Jinak vyzkouším, já ryby rád a zřejmě tím překvapím svou polovičku, doufám že mile.

Děkuji všem:-K

Pochutnala bych si..:yes::yes:

dajda: dajdo, díky za připomínku, já hledím na obsah receptu, abych nic nezapomněla a na postup, na fota, ale i kritika je zdravá a na místě;-), uvař něco, dej něco , my budeme rádi;-)

dajda: ale dajdo, jakkoli máš pravdu, tady se na to až tak nehraje, krom toho jsou i horší věci na světě. Podstatný je recept;-)

Ten název se mi vůbec nelíbí: určitě bez čárky a sedmý pád myslí na předložku "s" nikoliv "z":-!:-!:-!:-!:-!

jo, to by mi chutnalo, i ančovičky mám moc ráda:yes:

Já bych si pochutnala:yes::yes:

Tématické fráze:
recept na mořskou tresku, recept na mraženou mořskou tresku, recepty na mořskou tresku, treska pečená na kmine, treska obecná recept, mořská traska, treska hneda, ryba na kmíně, filety na kmíně, filet morska treska, hnědá treska, jak udělat mořskou tresku, treska na houbách, treska recept, treska hneda recept, upecene filety v troube, pečená treska na kmine, filet z mořské tresky, ¨treska hneda, hnědá treska recepty z mražené¨

Suroviny:
treska, máslo, kmín celý, celer řapíkatý, baby mrkev, žampióny, sůl, pepř, olej olivový, šťáva citronová, ančovičky v oleji, petrželka, majolka, hořčice hrubozrnná

Přidat fotografie receptu