Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský recept v šuplíku a vyzkoušejte naší variantu, která vás jistě mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,3 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 262 kJ /
5 082 kcal
Bílkoviny202,20 g
Tuky258,97 g
Vláknina40,13 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 5,85 g
Sůl14,67 g
Sacharidy469,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem a oreganem. Do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme. Krok 3: Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, nasypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x-4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem. Krok 4: Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.

TIP: Jak na zeleninové lasagne

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír;-).Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu;-)

xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť. ;-)

xy.jajinka 28. 1. 2014 17:56
Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.;-)

já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.

Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.

Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly:-S

Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621...

Moc dobré. Děkuji :-D:-)):yes:

No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům

Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima:-p

vypadá to dobře:yes:

No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních... :yes:

Opravdu za málo.:-)

porada: Děkuji.:-K

Tématické fráze:
lasagne s mletým masem, lazagne, lasane, lasange, boloňské lasagne s bešamelem, lasane recept, lassagne, lazane recept, lasagně recept originál, boloňské lasagne recept, vaří se lasagne panzani, lassane, lasagne z mletého masa, recepty-lasagne, jak se vaří lasagne, recept na lasane, lasagne z mletého masa pohlreich, lazane, lilkové lasagne, lasagne s mletým masem recept

Suroviny:
těstoviny lasagne, maso hovězí mleté, mrkev, cibule, celer, česnek, slanina anglická, sýr eidam, hořčice plnotučná, kečup sladký, bujón, olej rostlinný, voda, koření oregáno, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu