Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský recept v šuplíku a vyzkoušejte naší variantu, která vás jistě mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,4 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 262 kJ /
5 082 kcal
Bílkoviny202,20 g
Tuky258,97 g
Vláknina40,13 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 5,85 g
Sůl14,67 g
Sacharidy469,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oreganem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme. Krok 3: Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, nasypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x- 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem. Krok 4: Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír;-).Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu;-)

xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť. ;-)

xy.jajinka 28. 1. 2014 17:56
Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.;-)

já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.

Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.

Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly:-S

Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621...

Moc dobré. Děkuji :-D:-)):yes:

No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům

Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima:-p

vypadá to dobře:yes:

No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních... :yes:

Opravdu za málo.:-)

porada: Děkuji.:-K

Elizo, máte opravdu vynikající slovník.:no:

Ondra : Ondro, možná jsi debilní (to tě omlouvá), možná jsi jinokrajinec ...(to tě také omlouvá).
V ostatních případech si zkus přečíst, co píšeš a co odesíláš, protože nepůsobíš jako normální člověk, ale jako pitomec, co se neumí vyjádřit.

nechci nic rikat ele ten co je vari stemi surovinami tak mu preji dobrouchut ketchup do lasagni a zelenina kdyz jsou delane na bolonski spusob no fuj ale jak rikam dobrou chut preji :)

Verča :-):
Ja nepredváram. Ale dávam dostatok omáčky na každú vrstvu cestovinových plátov, aby sa nasala. Nechám stáť aspoň hodinu a až potom pečiem. Nech sa ti darí.

Verča :-) 3. 3. 2012 10:17
Ahojky, chci se zeptat....musí se nepředvařené lasagne předem povařit???? Děkuji za odpověď :-)

marty: musíš mať dostatok omáčky na všetkých vratvách, ak je jej málo, lasagne nemajú od čoho zmäknúť, chýba im tekutina. Omáčku daj aj na poslednú vrstvu, nahor, syrom posypujem až upečené a len zapečiem dozlata.

nerikam ze u tohohle receptu ale stalo se mi ze nektere vrstvy lasgni po upeceni nezmekli , da se toho nejak vyvarovat ??

Tak jsem dnesk zkoušela a vypadají dobře tak doufám že budou i tak dobře chutnat ,ale malá mi vylízala hrnec od té masové směsi a prý to bylo vynikající tak určitě bude chutnat i konečný výsledek :-):yes:

luxus!!!!!!!:-p

---------------------------------- 31. 10. 2011 14:56
Mnam dobry to bylo. :-O:-O:-O:-Oale mrkev hortice celer to jsem jeste nevidel


Ja jsem do udelal bez hortice :-8:-8;-);-) Ale davam :yes::yes::-!

mrkev,celer ,horcice tak to je husty to jsem jeste nevidel?ale jinak lasagne jsou pecka jidlo.:-?

Snad se to bude dát jíst až to uvařím já :-D

smukoo....strasne davno ta nebolo tu vidiet...j;-)

Ďakujem aj so svojimi 3 synmi za vynikajúci recept. Robil som to prvý krát, a od teraz asi bude toto jedlo hodne v rodine 4 chlapov preferované. Ešte raz ďakujeme a recept zaslúži si aj viac bodov, ako sme mohli prideliť. Richard :yes: :-))

Vypada to pekne doufam žeto tak i bude chutnat:-p

Vypadá to jednoduše doufám, že to tak bude. A bude to chutné;-)

Tématické fráze:
lasagne s mletým masem, lazagne, lasane, lasange, boloňské lasagne s bešamelem, lasane recept, lassagne, lazane recept, lasagně recept originál, boloňské lasagne recept, vaří se lasagne panzani, lassane, lasagne z mletého masa, recepty-lasagne, jak se vaří lasagne, recept na lasane, lasagne z mletého masa pohlreich, lazane, lilkové lasagne, lasagne s mletým masem recept

Suroviny:
maso hovězí mleté, mrkev, cibule, celer, česnek, slanina anglická, sýr eidam, hořčice plnotučná, kečup sladký, bujón, těstoviny lasagne, olej rostlinný, voda, koření oregáno, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu