Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer před pečením smícháme v míse kvásek (50 g), žitnou chlebovou mouku (200 g) a vodu (300 ml) do hladkého těstíčka a v zakryté míse necháme v teple do rána.
Krok 2: Ráno (po 10-12 hodinách) má těstíčko zvětšený objem, je velice napěněné a příjemně voní kváskem. Přidáme do něj zbytek surovin (dělala jsem robotem) a umícháme těsto, které necháme asi 3 hodiny v teplé místnosti kynout.
Krok 3: Těsto propracujeme, je-li třeba, mírně podsypáváme moukou. Vytvarujeme bochník, který dáme (dobře pomoučněný) přibližně na 1-1,5 hodiny kynout do ošatky.
Krok 4: Rozehřejeme troubu na 250°C, bochník opatrně vykulíme na plech (s oporou ruky) a při této teplotě pečeme 10 minut. Pak teplotu snížíme na 200°C a asi 35-40 minut dopečeme.
Zveřejněno 3. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
Moje poznámka
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
Nejnovější recepty
Křehké tvarohové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno před 4 hodinami
Sádlové pletýnky s trampským cigárkem
Přidáno před 5 hodinami
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 6 hodinami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Ta nejjednodušší pomazánka na chlebíčky: Suroviny na ni má každý doma a hotová je vmžiku
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
alcerm před 36 minutami
Zapečené flíčky s houbami a vejci
Wanilor před 45 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
Tystynka před 1 hodinou
Krevety v kokosovém mléce
Laelenka před 2 hodinami
Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Ludmila B před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
Laelenka před 3 hodinami
Nejúžasnější buchty od babičky
jejeje před 3 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Soropa před 4 hodinami
Hráškový krém
Soropa před 4 hodinami
Jablkový perník
ungrova1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
proč praská chleba,
proč praská chleba při pečení,
pšenicno zitny chleba,
proč praská při pečení chleba,
žitný chléb recept,
pšenicno žitny chleb,
recept na chleba,
robot na chleba,
proč praská chléb,
psenicno zitny chleb recept,
celokvasovy chleba,
celokváskový,
žitný chleba recept,
pšenično žitný chleba recept,
chleba při pečení praská,
proč chleba praská,
recept na žitný chleba,
proč mám u chleba vzduchovou bublinu,
proč při pečení praská chleba,
proč při pečení praská chléb
Suroviny:
voda,
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý
Komentáře (62)