Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky nakladačky

Domácí nakládané okurky nesmí chybět v našich spížích. Své využití najdou u spoustu různých pokrmů jako příloha, nedovedeme si bez nich představit například řízek, rizoto nebo znojemskou omáčku.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 355 kJ /
1 280 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64,04 g
Sůl160,00 g
Sacharidy320,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na nálev svaříme vodu, ocet, sacharin, cukr a sůl. Krok 2: Okurky očistíme. CIbuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Na dno každé sklenice dáme 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1/2 lžičky hořčičných semínek a, pár koleček mrkve, cibule a kousek kopru. Krok 4: Naskládáme okurky, nahoru přidáme ještě pár koleček mrkve i cibule, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme při 80 °C 20 minut.

Zveřejněno 4. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky nakladačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky nakladačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jsou výborné

Laviakran: děkuji moc za vyzkoušení :-K

Výborný recept na okurky. Doporučuji všem.

Dereck1945::yes: tak doufám, že budou chutnat. Dejte vědět ;-):-K

Zdravím loni jsem dělal téměř ten samý a byla to ňamka,a vcera jsem zavařil 50 sklenic přesně podle tohoto tak jsem zvědaví je to starý osvědčený recept ;-)..při vaření láku do něj ještě hodím tři lístky bobkovýho listu pěkně to provoní.....do sklenic jde přidat cokoli dle chuti křen česnek atd já ho tam nedávám přidal jsem do některých květák,papriku,(červenou i bílou)trochu víc cibule a je to takový mix vypada to moc hezky sklenicky jeste chladnou tak az ochutname dam vědět mám dva malí kluky a po lonských se zaprášilo....

z 10kg okurek jsem měla 24 velkých zavařovacích sklenic ;-)

Alena : Mamka dávala do některých sklenic křen, do některých česnek a pár taky s feferonkou. :-p

Nálev znám z dob svého dětství...je výborný a naše čtyřčlenná rodinka zlikviduje ročně 25 kg takto zavařených okurek. V loňském roce jsem dostala dooručení dávat do litrové lahve ještě stroužek česneku, tak to letos chci zkusit...:-)

:-p Okurečky my můžeme celá rodina. Škoda, že si na sklizeň budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Chutě mi děláš předčasně. :-D:-D:-D

Alena H. 4. 5. 2013 20:05
Tak tohle znám a opravdu stojí zato je zkusit naložit. Jedná se o nálev z dob minulých, který se vyráběl v závodě v Žíželicích u Chlumce nad Cidlinou a žíželické okurky ve sladkokyselém a jemně kořeněném nálevu byly pochoutkou. :-K

Tématické fráze:
okurky recepty, jak naložit okurky, okurky, recept na okurky, recept naložené okurky, okurky recept, recepty na okurky, nálev na nakladačky, okurky bez sterilizace, nakladačky bez sterilizace, jak nalozit nakladacky, nálev na okurky nakladačky, zavarovani nakladacek, nálev na 10kg okurek, jak zavařit přerostlé okurky, nálev na okurky, recept okurky, okurky nakladačky nalev, naložit okurky, nakladačky nálev

Suroviny:
okurka čerstvá, voda, ocet, sacharin, cukr, sůl, pepř celý, koření nové koření, koření hřebíček, semínka hořčičná, cibule, mrkev, kopr

Přidat fotografie receptu