Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 1490 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 50 min

1490 min (1440 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 535 kJ /
367 kcal
Bílkoviny9,31 g
Tuky16,48 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 913 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy43,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Krok 2: V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme sójovou omáčku, nadrobno nakrájená rajčata a olivy, ochutíme česnekem, solí a pepřem a dobře promícháme. Krok 3: Připravíme si dva kusy silnějšího alobalu (nebo dáme dvojitě) o rozměru cca 25 cm x 30 cm. Na každý plát alobalu dáme trochu marinády a položíme nakrájený jazyk. Mezi každý řez lžící kápneme marinádu, přimáčkneme k sobě a alobal pořádně utěsníme do balíčku. Krok 4: Dáme uležet do lednice. Krok 5: Druhý den nejlépe v hrnci na pařáčku alobalové balíčky ohřejeme. Poté opatrně otevřeme, jazyky i s máslovou marinádou přemístíme na talíře a podáváme například s osmaženým a lehce očesnekovaným pečivem.

Zveřejněno 5. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkkg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkkg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

hanahcotton::-DTak to je dobře;-):-*:-D
Za milé komentáře i hodnocení všem děkuji,potěšili jste mě:-*:-K

Tak v tom případě já mlsný jazýček i hubičku rozhodně mám :yes::-D:yes:

Krása!:yes::-K

Aničko jsi opravdová kouzelnice při vaření;-);-)Skvělé a krásné fotky:yes::yes:Jazyky právě vařím a pokusím se o tvou variaci;-)

Všem moc děkuji za milé komentáře i hodnocení:-KMoc mě to potěšilo;-)a já zase něco dobrého vymyslím:-)):yes:

:yes::-Ono to je poezie na talíři..Ty umíš skutečně kouzlit v kuchyni..na fotkách se na nás dívají mistrovská díla..a z dostupných surovin,což je hlavní :-*:-*:-*

:-)Perfektní suroviny, moc dobrý recept a překrásné fotky!:yes::yes:

No teda jen jsem polkla Ani ty jsi kouzelnice u nás by jsme si pochutnali oba:-p:-p:yes::yes:

No co ty všechno nevymyslíš:-D, to vypadá moc lákavě, ukládám:yes:

Hlásí se mlsná hubička:-! Asi pojedu na výlet:-D:yes: +5

Jana Remkova:Tak to je mi Tě líto:-SJazyk naštěstí máme rádi oba i jen tak uvařený a třeba s hořčicí:-pAle za ty prachy,co v dnešní době stojí zase tak rozežraní být nemůžeme:-D:-D
Holky,díky:-)):-K:-K

Nádherně naservírovaný talíř, moc bych si pochutnala:yes:

Mlsounů by bylo Aničko:-D jejda, to vypadá úžasňácky, wow:-K:-p:yes:

Och ty jeden jazýčku!!! Já bych si dala, až bych brečela. Jenže, těžko se vaří takové dobroty, když druhá polovička protestuje. Moc jsem si ho rozmazlila!:-D Jako vždy, Aničko, paráda:-):yes:

Tématické fráze:
vepřové jazýčky, top recepty pro mlsné jazýčky, recepty vepřový jazyk, vepřové jazyky recept, recept na vepřové jazyky, mlsný jazyk, veprovy jazycek recept, vepřový jazyk recept, mlsné jazýčky, vepřový jazyk s marinádou, rajčata pro mlsný jazýčky, marinada na veprovy jazyk, top recepty vepřový jazyk, veprové jazýček, vepřový jazyk recepty, vepřový jazýček, mlsný jazýček, veprova jazycky, vepřove jazyk, recepty pro mlsně jazyky

Suroviny:
jazyk vepřový, bobkový list, pepř, koření nové koření, sůl, olivy, rajče sušené v oleji, česnek, máslo, olej ze sušených rajčat, omáčka sojová sladká, sůl, pepř mletý, alobal

Přidat fotografie receptu