Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový hrnec

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vyborna

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 800 kJ /
3 537 kcal
Bílkoviny183,36 g
Tuky174,67 g
Vláknina96,95 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 4,90 g
Sůl12,00 g
Sacharidy260,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem. Krok 2: Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při vaření - čočku dáme také zvlášť. Krok 3: Dáme olej do hrnce, přidáme mouku a opražíme na jíšku. Rychle do jíšky vmícháme protlak a trochu prohřejeme. Vše zalijeme vývarem z čočky a v něm tuto jíšku rozmícháme. Krok 4: Na pánvi opečeme slaninu a na výpeku ze slaniny opečeme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Směs z pánve vmícháme do čočky a celou směs dáme do hrnce s rozmíchanou jíškou. Krok 5: Přivedeme k varu a přidáme párky či jinou uzeninu. Vše pár minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem, octem a především sardelovou pastou.

Zveřejněno 7. 5. 2013

Poznámka autora Vyborna

Při dochucování lze k octu použít i trochu cukru. Sardelová pasta je v tomto receptu velmi důležitá a přijde jí tam cca 20-30g - podle chuti. Já ještě přidávám ke slanině na pánev nožičku čabajské klobásy, ale v původním receptu to jinak není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3r3O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3r3O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vyborna, čočka je výborná :-D:yes: Sardelku som dávala opatrne, pomaly, postupne, používam ju, ale do šošovice zatiaľ nikdy. Skutočne jej dala veľmi dobrú príchuť. Určite nie posledný raz bola u nás na tanieri ;-) Akurát som nedala bujón. ;-)
S kľudným svedomím dám bodík ;-)

Vyborna: u nás čočka moc v kurzu není, ale věřím, že je to dobré a sardelka je tam opravdu neobvyklá.
:-D Moje výpečky také skončí v jednom hrnci či pekáči a potřebuji k tomu ten pekáč na maso a zelí, mísu na zadělání knedlíků a hrnec na jejich uvaření. A pak už jen lžíci na jejich bagrování.:-D

Vyborna: Mne spíš šokuje ta němčina, nepředbíháš trochu? Každý obchůdek na vesnici se honosí nápisem "shop" nebo "market", otvírá se mi kudla v kapse. A teď tohle tady. Raději bych uvítala fotky. :-O:-)

Nadja: Asi je to myšleno tak, že nakonec to vše skončí v jednom hrnci. Prakticky je potřeba hrnec, pánev a nádoba na vývar, ale opravdu se to vyplatí. Kdo tuto čočku u nás ochnutal, tak byl mile překvapen, každého hlavně šokovala ta sardelka :-D

:-O eintopf - vždycky jsem si myslela, že je to jídlo, na jehož přípravu potřebuji pouze 1 hrnec a pak už jen nějaký ten nůž, prkénko, vařečku.
:-S A tady k tomu hrnci musím mít ještě pánev a další 2 nádoby (jednu na čočku a druhou na vývar z čočky).
:-p To potom i u nás oblíbené vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky-noky jsou vlastně eintopf - vše se nandá do toho pekáče, v němž se dělaly výpečky a promíchá.

Tématické fráze:
čočkový eintopf, čočkový eintopf recept, linseneintopf, čočkový eitopf, čočka recept, čočkový eintopf recepty, cocka zadelana, eintopf čočkový, čočkové kari z jednoho hrnce, cockovy aintopf, dochucovani cocky, čočkovy eiintopf, jak uvarit cocku.recept, čočka linsen recept, čočka se sardelovou pastou, linseneintopf recept, eintopf recept čočkový, cockovy eintopf¨, linsen eintopf, čočka linsen recepty

Suroviny:
čočka, olej, mouka hladká, protlak, cibule, slanina, vývar z čočky, bujón, párky, pepř, sůl, tymián, bobkový list, ocet, pasta sardelová

Přidat fotografie receptu