Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vyborna

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 272 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny57,02 g
Tuky36,39 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 499 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy153,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléce rozmícháme žloutky, přidáme rum, cukr a mouku. Vše do hladka vymícháme. Bílky se solí vyšleháme do sněhu. Přidáme do směsi. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo a nalijeme 1/3 těsta. Krok 3: Po propečení (můžeme placku i obracet, aby se nepřipálila) natrháme placku na pánvi vidličkami, posypeme vanilkovým cukrem a ještě 2-3 minuty opékáme. Krok 4: Na talíři můžeme posypat moučkovým cukrem anebo skořicí a podáváme s kompotem.

Zveřejněno 7. 5. 2013

Poznámka autora Vyborna

Lze podávat i s nastrouhaným trvarohem. Pánev je nejlepší velká, aby nebylo těsto moc hrubé a dobře se propeklo. Placku je dobré propékat na nižším stupni. Natrhat ji lze čímkoliv, než jenom vidličkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wMK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wMK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Právě hledám recept na palačinky a narazila na tento recept;-), můj taťka byl ze Šumavy a říkal tomu Kaiseršmorn;-). Pamatuji si že to bylo moc dobré, dělával nám ho když mamka byla v nemocnici:-(

Právě hledám recept na palačinky a narazila na tento recept;-), můj taťka byl ze Šumavy a říkal tomu Kaiseršmorn;-). Pamatuji si že to bylo moc dobré, dělával nám ho když mamka byla v nemocnici:-(

Trhanec bol dobrý, dala som k tomu slivky v kakau http://www.toprecepty.cz/recept/7644-svestky-s-kak... :-D;-)

Vyborna: recepty klidně vkládej dál, ale už kvůli nim je lépe používat české výrazy, aby je každý našel - cizojazyčný výraz (např.ten maďarský), který ani nevím, co znamená, těžko budu hledat. A přitom recept může být zajímavý a zcela ojedinělý, ale má smůlu a já také.
;-) Podle odkazu by překlad zněl "císařský trhanec"
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-klu...

Vyborna:Tady se to jmenuje císařský trhanec, naše babi tomu říkala šmorn;-)

jarda Kadic: No, jelikož máma je Maďarka a táta je napůl Rakušan a napůl Čech, recepty překládám z rodinného originálu. Nevím sama jak přeložit Kaiserschmarren, a jak tento název nejlépe k něčemu přirovnat. Některé věci se jednoduše 100% přeložit nedají a pokud ano, tak nevím jak, neživím se jako přkladatelka. Jenom jsem chtěla tyto kuchyně zde prezentovat pro někoho, kdo by je měl chuť vyzkoušet. Všem komu tento fakt vadí se nemusí na tyto recepty dívat. Tohle vážně nechápu. Pro dobrotu na žebrotu, již žádné další recepty přidávat nebudu...

Vyborna: Spíše je to trhanec - recept je téměř totožný s tímto:
http://www.toprecepty.cz/recept/26294-cesky-trhane...
-------------------
jarda Kadic: vyhledávač najde, ale souhlasím, že když jsme na českém webu, tak by i názvy měly být, pokud možno české.
;-) Připadá mi to jak za protektorátu - nejdřív německy, potom česky. Jako v tom vtipu: babička jde k zubaři a čte cedulku ZAHNE - ZUBY. Ale já je nechci zahnout, chci je vytrhnout!

Nevím,když budu hledat ve vyhledávači,jestli mě opravdu vyjedou palačinky.Já německy umím,ale myslím,že české názvy by neškodily.

Tématické fráze:
kaisersmorn, kaiserschmarren, šmorn recept, německé palačinky, maďarské palačinky, císařské palačinky, palacinky trhanec, české palačinky, kaisersmorn originál, recept na šmorn, keiserschmarren, německý trhanec, kaiseršmorm, kaiseršmorn recept, keiseršmorn, hrnkový trhanec, palačnky, německé palačnky, palačinky s teplými borůvkami, trhanec z palacinky

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mléko, cukr vanilkový, rum, sůl, máslo, kompot švestkový

Přidat fotografie receptu