Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáčci jinak

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vyborna

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 975 kJ /
1 428 kcal
Bílkoviny13,45 g
Tuky135,89 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,09 g
Sacharidy35,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky a slaninu. Krok 3: Do každého plátku zabalíme po jednom kuse od zeleniny, okurky a slaniny. Zabalíme jako roládu a zafixujeme (špejlemi, párátky, nití či jinak). Krok 4: Každou roládu popřášíme moukou. V hrnci rozpálíme olej, opečeme rolády a vyjmeme. Poté opečeme nakrájenou cibuli do měkka. Zaprášíme moukou, trochu opražíme a zalijeme vývarem (příp. vodou s bujónovou kostkou). Krok 5: Kapary nasekáme a přidáme do hrnce spolu s roládami. Krok 6: Dusíme v přikrytém hrnci cca 1 hod. (dle potřeby). Krok 7: Poté rolády vyjmeme, v příp. potřeby přidáme trochu mouky do zakysané smetany a spolu promícháme. Krok 8: Zakysanou smetanu přimícháme do omáčky, provaříme a propasírujeme. Můžeme dochutit hořčicí, solí a pepřem.

Zveřejněno 7. 5. 2013

Poznámka autora Vyborna

Mouku do zakysané smetany přidejte jen v případě, že omáčka bude řídká. Jinak stačí do omáčky přidat pouze smetanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčci jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yMy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčci jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yMy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Trochu som to s tou smotanou prehnala :-D:-D:-D, ale vtáčky sú výborné. Nabudúce dám viac kapary, mám ho rada. :-D;-):yes:

No, je to zvláštní, ale já jsem něco hodně podobného už vařila. Napadlo mne udělat ptáčky jinak, ale měla jsem plátky vepřové kýty. Jako příloha byla tarhoňa a bylo to fakt skvělé.:-p

My dávame do vtáčkov hranolček slaniny, mrkvy ( ktorú ja vždy podarujem najbližšiemu spolustolovníkovi ), kyslej uhorky a osminku vajíčka na tvrdo. ;-):-D

jarda Kadic: :-)) Tak to já můžu jakoukoliv zeleninu a jakkoliv upravenou :-p Moje rodina je poněkud mlsnější, ale už jsem je trochu naučila :-8;-)

varilamyskakasicku::-D:-D:yes:

jarda Kadic: u mne to samé Járo, jinak mrkev vystrkám všude, ale v u ptáčků - dobré:-p:-K

zizala: Teda,já vařenou, ani dušenou mrkev nejím,v polevce ji strkám na kraj, ale v těch ptáčkách mě kupodivu nevadí:-O:-O:-D

jarda Kadic: :-) my stejně jako Ty, kromě té mrkve. Brzy vyzkouším. Stejně tak si myslím, že by tam mohla být dobrá kořenová petržel nebo hranolek celeru :-p

zizala: My dáváme mrkev,jinak špek, cibuli,kousek uzeniny,vajíčko na tvrdo, okurku, samozřejmě nejdřív pomažeme horčici, opepříme.:-p:-p

janule: Pro mne zrovna ano, kořenovou zeleninu jsem do ptáčků ještě nebalila ;-)

To je opravdu objevné!

Tématické fráze:
ptacci, rozbalený ptáček, ptáčky jinak, ptáčci recept, jinak, ptáček, zvláštní ptáčci, rozlítaní ptáčci s na kořenové zelenině, španělský ptáček jinak, rozstřelená ptáček, rozbalené ptačci, španělský ptáček s korenovou zeleninou, platky jako ptáček, ptacci trochu jinak, ptáček jinak, kruti ptácci, platky ala ptacek, recepty -spanelske ptacky

Suroviny:
plátek hovězí, karotka, tuřín, slanina, okurky sterilované, cibule, kapary, olej, mouka hladká, smetana zakysaná, vývar, pepř, sůl, hořčice plnotučná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu