Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácená marinovaná líčka

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 238 kJ /
296 kcal
Bílkoviny2,56 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka. Krok 2: Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc). Krok 3: Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát. Krok 4: Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou

Zveřejněno 9. 5. 2013

Poznámka autorky spagetka

Obrácená proto, že obvykle nejprve nakládáme do marinády a až pak dusíme.

Recept mi doporučil „můj“ řezník a pravil, že když nám to nebude chutnat, mám týden maso zadarmo. Hm, tak nic no… Velmi jedlé

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácená marinovaná líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYxM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácená marinovaná líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYxM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Samé dobré suroviny:-pa velká dobrota v závěru:-*:-p:yes:

tedy ty opravdu provokuješ:yes::-D úžasné, ale u nás nejsou a nejsou;-)

Recept jak vínko:yes::yes::yes::yes: Jen ta líčka mi chybí a nikde u nás je nemají:no:

Recept se mi moc líbí, uložila jsem si a příležitostně vyzkouším:yes::yes:

Děkuji všem :-K:-K:-K
žížala: 1974andrea: Nebojte se, já to taky dělala poprvé. Hlavně se to musí velmi rychle a kratince orestnout. Pak do té marinády, je lepší to v ní nechat co nejdéle. Byla jsem překvapená, že masíčko tu chuť toho vínka a hořčice mělo velmi jemnou, pikantní a masínko bylo šťavnaté, ta šťáva z toho moc chutná a opravdu už ničím jiným jsem nekořenila ani nepodlévala, jen tou marinádou :yes::yes::yes::yes:
Určitě takhle zkusím i jiné maso, třeba drůbeží

zizala:Taky slyším poprvé o opečení masa před marinováním. Vždyť se pak nedostane do masa tolik chutí z té marinády, když se maso nejdřív zatáhne, ne? Ale zas zůstane šťavnatější. Někdy zkusím, líčka ještě mám:yes:

Musela jsem si to přečíst dvakrát ;-):-8 Spletla mě poznámka, protože neobvyklé je prvotní opečení a pak naložení do marinády. Následné dušení je standard. Věřím, že masíčko bude touto úpravou moc dobré :-p:yes:

Obracene marinovani jsem nikdy nezkousela, je to zajimavy napad..:yes::yes:

Tak to je výborný nápad a jistě i výborný výsledek! Zkusím...:-p:yes:

Líčka jsou výborná na všechny způsoby, ten Tvůj , ten láká k vyzkoušení, je to velmi zajímavý postup:-K;-):-p:yes:

Ladi, líčka mám, dle pana řezníka udělám a Tobě bodík posílám :-p:-);-):-K:yes: +13 mňam:-)

No, krása, hned bych ti dala pusu na obě líčka. A mohla bys je obrátit směrem na Vysočinu:-D:yes:

magdalenka: Jasan doubek, majdí, letíííí :-D:-D:-D

maris: špaget je ticho, čo považujem za súhlas a očakávam prídel!

Moc moc pěkné:yes::yes::yes:, jen malý problém - za celý život jsem líčka u řezníka neviděla, ach jo ...
Ukládám pro případ, že je někdy seženu:-)))

Děkují, Maris, salátek byl, vidíš doplním do receptíku, jsi hlava moudrá :-p:-p:yes::yes: Jen holt chybí na fotce, měla jsem co dělat, abych vyfotila hlavní jídlo :-D:-D:-D

magdalenka: jsi moudrá žena, ještě že Tě mám;-):-))

maris: s řezníkem o bod, o líčka s nami. :-))

krása na talíři a pohodička v trávicím traktu:-p;-):-):yes::yes:

Krásný jednoduchý recept, já bych jen asi z těch rajčat udělala salát a podávala zvlášť;-). Pan řezník dobře poradil, o bodík se rozdělte:yes:+:-))

Milujem minimalistické recepty...:yes:

Pajaja:Dík :-K:-K, fakt zkuste moji metodu, navrhni řezníkovi, ať je objedná

spagetka: :-D řekni tomu "svýmu" řezníkovi, že Ti to vůůůůbec nechutnalo! :-));-) Ne vážně, vypadá to zajímavě. Jen ta věčně diskutovaná líčka u nás prostě nikde nemají, čučej na mě jak telata i když chci telecí! :-* Krása :-p:-K:yes:

:yes::-p To bych si pochutnala, moc pěkný rcp. Řezník určitě dobře poradil :-):yes::yes:

Děkuji :-K:-K, Teri, on moc dobře věděl, co dělá :-D:-D:-D:-D

jumanji: zkus moji taktiku - já jsem prostě poprosila řezníka, jestli by je nemohl objednat, objednal a teď je má v nabídce stále, neb je po nich poptávka, za odměnu byl tento recept ;-);-);-)

Už jeduuuu, schovej mi:-!
+3. bodík jen pro Tebe;-)

Panebože! Už zase líčka! A kde je mám jako sehnat ???:-O

Bolo treba povedať mäsiarovi, že nechutilo :-D:-D:-D Ale mäsiar pravdepodobne poradil veľmi dobre ako vidím :yes:

Tímto jídlem bych nepohrdla velmi žravá fotka:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
marinovaná hovězí líčka, marinovaná lícka, marinovaná vepřová líčka, mujreznik, obrácená rajčata, marinované hovězí líčka, hovězí líčka marinovaná, obrácená hovězí líčka, marnivana licka, maso marinované v modrem portugalu, marinovat líčka hovězí, líčka marinovaná, kde jsou líčka na teleti, jak nejdéle marinovat maso

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, víno červené suché, hořčice se zeleným pepřem, paprika sušená pálivá, tuk, sůl

Přidat fotografie receptu