Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík téměř dietní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 620 kJ /
2 299 kcal
Bílkoviny16,84 g
Tuky170,14 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,30 g
Sacharidy135,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě necháme nabobtnat vypeckované švestky a rozinky. Krok 2: Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka. Krok 3: Porce králíka se zeleninou vložíme buď do remosky, nebo do papiňáku (záleží na zvyku), osolíme (pozor, už je tam slanina, tak to nepřežeňte), opepříme a zalijeme pivem. Krok 4: Po asi 30 minutové tepelné úpravě přihodíme namočené ovoce a dovaříme nebo dopečeme. Šťávu můžeme trochu zahustit moukou, ale většinou je hustá dost. Podáváme s rýží nebo bagetou a necháme se hodně chválit :-)

Zveřejněno 30. 12. 2008

Poznámka autorky zizala

Zdroj: Jiřina Bohdalová v některém časopisu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík téměř dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6yQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík téměř dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6yQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Měla jsem strach z těch švestek rozinek,ale bylo to výborné.Dávám bodík a přidala jsem fotky.:yes::yes::-p

Tématické fráze:
králík v papiňáku, priprava kralika, recept na dietního králíka, králík na černém pivu recepty bohdalová, úprava králíka, vareny kralik, pečný králík, dietní pečený králík, recepty remoska králík, králik v remosce, tepelna uprava kralika, recepty na dietního králíka, kralik z remosky, králík papiňák, králík pečený dietní, recept kralik, úprava králíka recepty, kralik na svestkach, králík švestky, recepty na upravu kralika

Suroviny:
králík, máslo, slanina anglická, cibule, mouka, mrkev, rozinky, sůl, pepř, švestky sušené, pivo světlé

Přidat fotografie receptu