Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chorvatský džuveč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

eligie eligie

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 941 kJ /
4 766 kcal
Bílkoviny283,11 g
Tuky133,83 g
Vláknina167,09 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 1,01 g
Sůl1,53 g
Sacharidy560,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařežeme na kousky, osolíme, opepříme a na pánvi rychle opečeme. Krok 2: Pak dáme do jiné nádoby, na zbylém omastku opečeme cibuli do sklovata. Krok 3: Potom přidáme brambory, nakrájené na plátky, česnek, nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme do doby, dokud nejsou brambory napůl uvařené. Krok 4: Pak přidáme zpět maso, rýži, celerovou nať, nařezanou papriku, feferony (dle chuti), ještě málo osolíme a dáme zapéct do trouby (asi půl hodiny). Dle potřeby dolijeme vývarem s rajčatovým protlakem. Petržel přidávám téměř na konec, spíš na ozdobu, ale samozřejmě ji lze vmíchat při zapékání.

Zveřejněno 11. 5. 2013

Poznámka autorky eligie

Je to z chorvatské kuchařky, ale chlapi se olizovali. Navíc jsem použila trochu jiný postup, takže překlad není moc přesný, protože rajčata můžu jen rozvařená a papriku mám ráda na skus, a vynechala jsem baklažán, který nejím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatský džuveč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qp5G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatský džuveč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qp5G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...

Vlasta: Mohl byste uvařit a přidat fotku sám. Recepty není povinné dávat s fotkou :-S

Vlasta: Tu už jsem nestihla, snad příště.

S fotografiou by to bolo lákavejšie...
Teraz bez chuti k vareniu!
:-((

Mám ráda zahraniční kuchyň:-p:yes:

Tento recept určitě vyzkouším;-):yes:

Tématické fráze:
chorvatské recepty, džuveč, balkánský džuveč, recepty dzuvec, recept na džuveč, džuveč recept, recept dzuvec, recepty na džuveč, džuveč v troubě, chorvatská rýže, krutí džuveč, džuveč recepty, rýže džuveč, džuveč top recepty, top recepty džuveč, dzuvedz ryze, chorvatké recepty, recept žuveč, chorvatské recepty s rýží, chorvatsky recepty

Suroviny:
maso, tuk, cibule, česnek, brambory, pepř, rýže, rajče, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, sůl, nať celerová, feferonka, vývar masový, petržel

Přidat fotografie receptu